Αγωνιστική Ενότητα Γονέων Ζωγράφου: Aτομική ευθύνη τον γονιών είναι να δράσουμε για να αναλάβει η κυβέρνηση τις δικές της ευθύνες!

Με σημαντικά προβλήματα και ανησυχίες αρχίζει σήμερα η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για Γυμνάσια και Λύκεια, μεγαλώνοντας την ανισοτιμία στην εκπαίδευση των παιδιών μας, ανάλογα με το πόση ατομική ευθύνη μπορεί να αντέξει η τσέπη του κάθε γονιού!

Λειτουργούν Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, χωρίς τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα προστασίας, με γνώμονα την άδεια ειδικού σκοπού που θα έπρεπε να πάρουμε οι γονείς…

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν αναμενόμενο και οι δυσκολίες στα σχολεία γνωστές, εδώ και 8 μήνες. Κάναμε δεκάδες διαμαρτυρίες, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, βροντοφωνάξαμε για όλα τα αναγκαία μέτρα, γιατί είχαμε αγωνία να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία!

Η κυβέρνηση όμως “το χαβά της”! Ούτε προσέλαβε επιπλέον καθαρίστριες, ούτε επιπλέον εκπαιδευτικούς για να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, ούτε έκανε δωρεάν τεστ, ούτε βέβαια τοποθέτησε νοσηλευτές στα σχολεία… Μόνο κουνούσε το δάχτυλο σε εργαζόμενους και μαθητές να φοράμε μάσκες και έκανε τσαμπουκάδες για να τρομοκρατήσει παραδειγματικά 14 χρονους μαθητές που διεκδικούσαν τα αυτονόητα!

Τώρα που η διασπορά του Covid-19 παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, πάλι η κυβέρνηση επέλεξε ανέξοδα μέτραπου στοιχίζουν πολλά σε εμάς και τα παιδιά μας. Τάισαν πάλι τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, να αναμεταδίδουν το μήνυμα της Υπ. Παιδείας “Είναι τα πάντα έτοιμα για την τηλεκπαίδευση”, ενώ το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης μας καλεί «Να αποφεύγουμε τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας […] από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ.” αφού το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει προειδοποιήσει ότι με σύνδεση ADSL 24 Mbps μπορεί να γίνεται μόνο μία τηλεδιάσκεψη webex!

Αλήθεια τι σύνδεση έχουν τα περισσότερα σπίτια (όπου υπάρχουν πάνω από 1 μαθητές δευτεροβάθμιας, ΑΕΙ / ΙΕΚ και πιθανότατα γονείς σε τηλεργασία); Τι σύνδεση έχουν τα σχολεία στο δήμο μας, από όπου πολλοί καθηγητές θα κάνουν μάθημα; Πώς γίνεται υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση, με παράδοση νέας ύλης και απουσίες σε μαθητές, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων; Τι μέτρα έλαβε η κυβέρνηση για να συμμετάσχει στο ΠΣΔ το 20% που έμενε εκτός την περασμένη άνοιξη; Τι μέτρα έλαβε για την αναβάθμιση του ίδιου του ΠΣΔ που κάθε λίγο “πέφτει”;

Ενώνουμε τη φωνή μας με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και απαιτούμε από την κυβέρνηση:

 • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15 μαθητές. Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.
 • Δωρεάν μαζικά test με ευθύνη του ΕΟΔΥ στη σχολική κοινότητα. Δωρεάν test σε τμήματα και σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων. Δωρεάν συνταγογράφηση των test Covid-19 από παιδιάτρους για να μην πληρώνουν οι γονείς.
 • Απολυμάνσεις με ευθύνη των δήμων σε όλα τα σχολεία που υπάρχει κρούσμα.
 • Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, για να καθαρίζονται σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους τα σχολεία.
 • Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που πρέπει να μείνουν σπίτι για να συνδράμουν τα παιδιά τους λόγω κλειστών σχολείων ή λόγω κρουσμάτων – με πλήρεις αποδοχές, να μη σχετίζεται με την κανονική άδεια.

Ειδικά για τα σχολεία που κλείνουν

 • Δωρεάν ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση σε όλους τους μαθητές, με ευθύνη του κράτους. Tablet, laptop, σύνδεση γρήγορου internet, μέσω των σχολείων σε όλους τους μαθητές. Καμία διακοπή ρεύματος και internet που θα στερεί σε μαθητές τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 • Καμιά καταγραφή απουσίας σε μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.
 • Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 • Όχι στην αντιπαιδαγωγική μέθοδο της online μετάδοσης του μαθήματος που δεν διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών.
 • Η τηλεκπαίδευση να χρησιμοποιείται μόνο συμπληρωματικά, να μην αποτελέσει μέτρο που θα επιτείνει ακόμα περισσότερο την ανισοτιμία στη μόρφωση των παιδιών μας.
 • Μείωση – προσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις που κλείνουν και ειδικά για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Να επαναδιδαχθεί η ύλη που “προχώρησε” στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όταν ανοίξουν τα σχολεία.

Δυναμώνουμε τη δράση μας – δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας για ασφαλή λειτουργία όλων των σχολείων.

Ατομική μας ευθύνη είναι να δράσουμε για να αναλάβει η κυβέρνηση τις δικές της ευθύνες!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.