Με διάγγελμα Μητσοτάκη τα νέα μέτρα σε εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας!

Με τηλεοπτικό διάγγελμα αύριο το απόγευμα, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το νέο πακέτο μέτρων για την αναχαίτιση της εκθετικής πορείας του κορονοϊού, αλλά και τις πρωτοβουλίες στήριξης των επαγγελματικών κλάδων που θα πληγούν από αυτά.

Ο κ. Μητσοτάκης ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού του για σήμερα και το απόγευμα θα έχει μακρά και κρίσιμη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Θα προηγηθεί η τελική εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίαζει αυτή την ώρα εκτάκτως, προκειμένου να οριστικοποιήσει τα μέτρα που θα προτείνει σήμερα στην κυβέρνηση.

Στη συνάντηση με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα και το οικονομικό επιτελείο, θα οριστικοποιηθούν μέτρα στήριξης όσων θα πληγούν, με βασική κατηγορία τις επιχειρήσεις εστίασης, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, νυχτερινά κέντρα κα.

Και αυτό γιατί πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός θα είναι το κλείσιμο νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 22.00 το βράδυ.

Αυτό σημαίνει ότι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα έρθει νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 22.30.

Επίσης βέβαιο θεωρείται ότι θα αυξηθεί το ποσοστό της υποχρεωτικής τηλεργασίας που σήμερα κινείται στο 40%, είτε στο 50% είτε και ακόμα περισσότερο.

Στην κυβέρνηση θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν το γενικό lockdown, το οποίο την περασμένη άνοιξη κόστισε 3 μονάδες του ΑΕΠ για κάθε μήνα της εφαρμογής του.

Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι αν οδηγηθούμε σε μερικό lockdown, όπως αυτό που εφαρμόζει από αύριο η Γαλλία, αυτό θα κοστίσει 1,5 μονάδα του ΑΕΠ για κάθε μήνα εφαρμογής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.