«Αν το φτάσουμε, κλείνουμε»: Τι είναι το 5% που οδηγεί άμεσα σε καθολικό Lockdown

Ο εφιάλτης του γενικού lockdown δεν είναι μακριά.

Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε κατά το διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι στις περιοχές που είναι σε αυξημένη επιτήρηση επιβάλλεται η χρήσης μάσκας παντού ενώ απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τις 12:30 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι της λογικής ενός δεύτερου Lockdown, αποκλείοντας προς ώρας αυτό το ενδεχόμενο ωστόσο ουδείς μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη της πορείας του ιού.

Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» αυτό που απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown είναι το ποσοστό των θετικών δειγμάτων επί των τεστ που γίνονται καθημερινά.

Χθες, το ποσοστό αυτό ήταν στο 3,2% και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αν φτάσει στο 5% η χώρα θα οδηγηθεί σε καθολικό lockdown όπως συνέβη την άνοιξη.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη στήλη πάντως η Ελλάδα έχει φτάσει ακόμη και στο 4% των θετικών δειγμάτων επί των τεστ. Αυτό που καθησυχάσει αυτή την ώρα τις υγειονομικές Αρχές, παρά τα διαδοχικά ρεκόρ νέων κρουσμάτων είναι παραμένει σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων και δεν υπάρχει εκρηκτική αύξηση, αντίστοιχη των κρουσμάτων.

«Εκείνο που έχει σημασία, όπως μου εξήγησαν οι ειδικοί, είναι ότι από τα 24.000 και πλέον τεστ που έγιναν και γίνονται μόνον ένα ποσοστό 3,2% βγήκε θετικό. Ίσως να μην το γνωρίζατε αλλά τόσο οι Λοιμωξιολόγοι όσο και η κυβέρνηση που παίρνει τις αποφάσεις, είχαν βάλει ως όριο όταν άρχισαν τα τεστ να μην ξεπεράσουν τα θετικά δείγματα το 5%.

Τότε, εάν το ξεπερνούσαν, ήταν πολύ πιθανόν να αποφασίζονταν σκληρότερα μέτρα ίσως και καθολικό lockdown. Η αλήθεια είναι ότι πλησιάσαμε το 5% (φθάσαμε στο 4%), αλλά ποτέ έως τώρα δεν το ξεπεράσαμε. Έτσι γλιτώσαμε, έως τώρα το καθολικό lockdown» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δημοσίευμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.