Κοπή δέντρων χωρίς σχέδιο αποκατάστασης από το Δήμο Ζωγράφου! Η προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής είναι εμφανής….

Εξαιτίας των γρήγορων αντανακλαστικών που επέδειξε η αντιπολίτευση, και το «Αγαπώ Ζωγράφου», αποτράπηκε η προγραμματισμένη κοπή 27 δένδρων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στα Ιλίσια.
Η προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής είναι εμφανής στις εργασίες που αφορούν τη συντήρηση πρασίνου και ανάπλασης πεζοδρομίων.
Η Δημοτική Αρχή πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο (2 Οκτωβρίου) την κοπή είκοσι επτά (27) δένδρων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, τα οποία χρήζουν κοπής διότι η υφιστάμενη θέση φύτευσής τους, καθώς και η ανάπτυξή τους δημιουργεί προβλήματα προσβασιμότητας στα πεζοδρόμια.

Πρόκειται για τα σημεία:
1) Εθν. Αντιστάσεως 96: 2 ελιές
2) Εθν. Αντιστάσεως 92: 1 ελιά, 1νεραντζιά
3) Εθν. Αντιστάσεως 88: 2 νεραντζιές
4) Εθν. Αντιστάσεως 76: 1 ελιά, 1νεραντζιά
5) Εθν. Αντιστάσεως 70: 2 ελιές
6) Εθν. Αντιστάσεως 60: 2 ελιές
7) Εθν. Αντιστάσεως 58: 1 νεραντζιά
8) Εθν. Αντιστάσεως 56: 1 ελιά, 2 νεραντζιές
9) Εθν. Αντιστάσεως 52: 1νεραντζιά,2 μουριές
10) Εθν. Αντιστάσεως 46: 1 μουριά
11) Εθν. Αντιστάσεως 40: 3 μουριές
12) Εθν. Αντιστάσεως 34: 2 νεραντζιές
Το δίλλημα δεν είναι αν θέλουμε ή πράσινο ή απροσπέλαστα πεζοδρόμια. Οι πρακτικές «πονάει δόντι, κόβουμε κεφάλι» δεν συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών. Θέλουμε ως πολίτες την αισθητική #αναβάθμιση της πόλης μας, και αυτή θα επέλθει μόνο αν το πράσινο και η προσβασιμότητα επεκτείνεται σε κάθε γειτονιά, σε όλους τους δημόσιους χώρους.
Επιβάλλεται η Υπηρεσία Πρασίνου να βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών για το καθορισμό των αναγκαίων προτεραιοτήτων, έργων και επεμβάσεων και να μεριμνούν από κοινού και για την βελτίωση του αστικού #πρασίνου και της #προσβασιμότητας ταυτόχρονα.
#Προτείνουμε τη δημιουργία συνολικής #μελέτης για κάθε γειτονιά με ελάχιστη προϋπόθεση την επαρκή διαπλάτυνση του πεζοδρομίου σε μια από τις 2 πλευρές κάθε δρόμου ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη και ασφαλής διέλευση αναπηρικού αμαξιδίου και παιδικού καροτσιού. Ταυτόχρονα στις περιπτώσεις που απαιτείται η κοπή δέντρου, να προβλέπεται η #φύτευση νέου, σε σημείο που δεν εμποδίζει, στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο.
Τέλος, προτείνουμε τη δηµιουργία δενδρόδοχων στα υπό κατασκευή πεζοδρόµια για τη φύτευση δέντρων σε δενδροστοιχίες, με την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται το #ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίου για την ασφαλή #διέλευση.
#agapozografou #kostis_papanastasopoulos

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.