Τροπολογία άρσης ποινικής δίωξης αιρετών: Έρχεται διορθωτική διάταξη μετά το σάλο!

Διορθωτική διάταξη για την τροπολογία άρσης ποινικής δίωξης αιρετών φέρνει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την aftodioikisi.gr,  κατατίθεται νομοτεχνική βελτίωση σε ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  το ν/σ πρόκειται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Η τροποποίηση του άρθρου 67 του νόμου 4635/20 θα προβλέπει ότι εξαιρούνται ρητά οι περιπτώσεις θεώρησης των ενταλμάτων που έγιναν με δόλο από τους υπαίτιους. Υπενθυμίζεται ότι σχετική τροπολογία έχει ήδη προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιβεβαιώνει το ΥΠΕΣ
Το γεγονός επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του και το ΥΠΕΣ που τονίζει ότι «για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σε κανέναν πολίτη, εκ του περισσού εισάγεται με διάταξη σε νομοσχέδιο, που κατατίθεται την προσεχή εβδομάδα, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι το πλαίσιο εφαρμογής της διάταξης, εξαιρεί ρητά τις περιπτώσεις θεώρησης των ενταλμάτων που έγιναν με δόλο από τους υπαίτιους».

Παράλληλα υποστηρίζει ότι «σε απάντηση δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, σχετικά με τη βουλευτική τροπολογία του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Νικήτα Κακλαμάνη και έγινε δεκτή από το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία ενσωματώθηκε στο νόμο 4735/2020, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά αποκλειστικά και μόνον, όπως άλλωστε ρητά αναφέρεται και στην αιτιολογική της έκθεση, περιπτώσεις πληρωμών που διενεργήθηκαν κατόπιν ελέγχου των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και θεώρησης του σχετικού εντάλματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι οποίες κρίθηκαν νόμιμες».

Προαναγγέλλει, δε, ότι για την Αυτοδιοίκηση, ο έλεγχος νομιμότητας ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσα από το νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τροπολογία Κακλαμάνη -Πώς ψήφισαν τα κόμματα
Η συγκεκριμένη ρύθμιση κατατέθηκε ως τροπολογία από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και έγινε δεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. Υπερψηφίσθηκε, δε, από: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ενώ ΜΕΡΑ 25 ψήφισε Παρών και καταψήφισαν ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Βουλ. Τροπ. 489/48 όπως τροπ.     ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Ν.Δ.: ΝΑΙ

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ

Κίνημα Αλλαγής: OXI

Κ.Κ.Ε.: ΝΑΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: OXI

ΜέΡΑ25: ΠΡΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.