Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για την Αττική -Στο στόχαστρο νέοι & άνω των 65!

Νέα μέτρα για την Αττική αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο μπαίνουν οι πλατείες και οι νέοι. Γι’ αυτό το λόγο αναμένεται να ανακοινωθεί νέο ωράριο σε περίπτερα, μίνι μάρκετ, κάβες και παντοπωλεία. Τα οποία πλέον δεν θα λειτουργούν από τις 12 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Στόχος να μην μπορούν οι νέοι να έχουν πρόσβαση σε αλκοόλ.

Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες προανήγγειλε ότι στο τραπέζι βρίσκονται:

-Η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αυτό είχε ανακοινωθεί από τον κ. Χαρδαλιά στις 15/9 για συγκεκριμένους εξωτερικούς χώρους αλλά τελικώς δεν νομοθετήθηκε.

-Περιορισμός κυκλοφορίας στους άνω των 65 μέσω sms. Πρόκειται για μέτρο το οποίο,  έρχεται σε αντίθεση με όσα προβλέπονται για το Δημόσιο. Κι αυτό γιατί οι άνω των 65 δεν περιλαμβάνονται, πλέον, στις ευπαθείς ομάδες. Θέμα το οποίο οδήγησε σήμερα το ΥΠΕΣ να πετάξει το «μπαλάκι» στο υπουργείο Υγείας.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς απέκλεισε εκ νέου ένα καθολικό lockdown.

Τα συγκεκριμένα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν, ανάλογα με τις εξελίξεις, τις επόμενες ημέρες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.