Η αιματηρή «βεντέτα» στου Ζωγράφου! Άρθρο για τη νεανική παραβατικότητα στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρεται στο δήμο μας! Τι σχολίασε ο Κωστής Παπαναστασόπουλος από το «Αγαπώ Ζωγράφου» (φωτο&βιντεο)

ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Στην Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» της Κυριακής (13/9/2020) υπήρχε άρθρο για τη νεανική παραβατικότητα.

Δεν πρέπει να αναλωθούμε μόνο στον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού στα σχολεία. Ομολογουμένως, όλοι θέλουμε ασφαλές άνοιγμα και λειτουργία των σχολείων.
Το σχολείο όμως δεν είναι μόνο κοροναϊός.
Το σχολείο είναι ένας «ζωντανός οργανισμός» και πρέπει να εξελίσσεται.

Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σοβαρότητα.

Το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας τόσο στην χώρα μας, όσο και στην πόλη μας, κάνει την παρουσία του καθημερινά όλο και πιο έντονη.

Το σχολείο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του φαινομένου της παραβατικής συμπεριφοράς. Όσο λιγότερο απαξιωτικές είναι οι συνθήκες στο σχολικό περιβάλλον, τόσο περισσότερο αυξάνεται η θετικότητα και εκμηδενίζονται τα περιστατικά παραβατικότητας.

Τέλος, οφείλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Ζωγράφου να λάβουν σοβαρά υπόψη την εικόνα της νεανικής παραβατικότητας προβαίνοντας σε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα.
#kostis_papanastasopoulos #agapozografou

Μάστιγα οι συμμορίες ανηλίκων στην Αττική

Σε μάστιγα για πολλές περιοχές της Αττικής έχουν μετατραπεί οι συμμορίες ανηλίκων. Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου είναι ότι κάθε χρόνο τα δικαστήρια απασχολούν περισσότερες από 1.700 υποθέσεις με κατηγορούμενους ανήλικα παιδιά.

Και βέβαια οι περιγραφές για όσα διαπράττουν σοκάρουν.

Aνάλυση : Το παζλ της Αν. Μεσογείου – Υδρογονάνθρακες και πανδημία
Η Βάσω Γαλιατσάτου, μητέρα 4 παιδιών που ζει στο Γαλάτσι, ξεσπάει στην κάμερα του MEGA και εξηγεί το δράμα που πέρασε η οικογένειά της όταν μία συμμορία ανηλίκων επιτέθηκε στο γιο της και τον χτυπούσε για 10 λεπτά.

Όπως η ίδια ισχυρίζεται, εκείνες τις ημέρες σημειώθηκαν κι άλλες τέτοιες επιθέσεις από ανήλικους.

Κάθε χρόνο τα δικαστήρια απασχολούν περίπου 1.700 υποθέσεις με κατηγορούμενους ανήλικα παιδιά εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν κλοπές, σωματικές βλάβες και ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», τουλάχιστον 15 συμμορίες ανηλίκων έχουν εμφανιστεί την τελευταία διετία στην Αττική. Πρόκειται για ομάδες 10-20 ατόμων, ηλικίας 13 έως 18 ετών, που διαπράττουν εκατοντάδες κλοπές, συνήθως σε συνομήλικους τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.