Οριστικό: Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία!

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων και των νηπιαγωγείων, προκειμένου να υποδεχτούν τους μαθητές, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι αποφασίστηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία, «ώστε να δώσουμε ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών».

Όπως συμπλήρωσε, η λειτουργία του διδακτικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και θα διανεμηθεί δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Υπογράμμισε, επίσης, πως με υποχρεωτική χρήση μάσκας θα γίνονται και οι μαθητικοί διαγωνισμοί. «Τέλος» οι σχολικές εκδρομές και τα συνέδρια μέχρι νεωτέρας, ενώ οι επισκέψεις και οι περίπατοι θα γίνονται ανά τμήμα. Η κ. Κεραμέως ανέφερε, επίσης, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα σχολικά πρωταθλήματα, όπως αποφασίστηκε.

Φέτος θα είναι μια χρονιά διαφορετική από τις άλλες, είπε η υπουργός για να προσθέσει ότι «τα παιδιά μας είναι πιο ασφαλή στο σχολείο που λειτουργεί με κανόνες, παρά στους δρόμους και τις πλατείες που λειτουργούν χωρίς κανόνες». Και κατέληξε λέγοντας πως «είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε και το αγαθό της Υγείας και το αγαθό της Εκπαίδευσης. Από αυτή την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.