Με «βροχή» απ’ ευθείας αναθέσεων όλες οι δραστηριότητες της Δημοτικής επιχείρησης σε ιδιώτες!!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΖΙ : Απ’ ευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες όλες οι δραστηριότητες της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

Για πρώτη φορά –τα τελευταία 10 χρόνια- και με συνοπτικές διαδικασίες απ’ ευθείας αναθέσεων- εκχωρούνται όλες οι δραστηριότητες και λειτουργίες της ΜΑΞΙΑΔΗΖ σε ιδιώτες !!!
Η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης ανακάλεσε σήμερα ομόφωνη απόφαση (56η/20-03-2020) του Διοικητικού Συμβουλίου για πρόσληψη 25 εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ (8μηνα) η οποία εγκρίθηκε από το ΥΠΕΣ (41756/1-7-2020) και προχώρησε στην απ’ ευθείας ανάθεση όλων των δράσεων και των λειτουργιών της Επιχείρησης σε ιδιώτες
Με πρόσχημα ότι είναι «δύσκολη και χρονοβόρα η διοικητική προπαρασκευή» των προσλήψεων προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, αποφάσισαν να προχωρήσουν στις παρακάτω απ’ ευθείας αναθέσεις :
1.Υπηρεσίες φύλαξης 2 στεγασμένων χώρωνστάθμευσης οχημάτων Γ. Ζωγράφου και πλ. Τερζάκη για 6 μήνες, συνολική δαπάνη 74.400,00 €
2. Υπηρεσίες είσπραξης Χρημάτων από τους ενοικιαστές (!) των χώρων Στάθμευσης για 5 μήνες, συνολική δαπάνη 22.320,00 €
3.Παροχή Υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης στη διοικητική λειτουργία της ΜΑΞΙΑΔΗΖ για 1 έτος συνολικά 24.800,00 €.
4.Παροχή υπηρεσιών Γραμματειακής υποστήριξης για 5 μήνες συνολικά 22.320,00 € .
5. Παροχή Υπηρεσιών Οργάνωσης και επίβλεψης του κυλικείουτου Δημοτικού Κοιμητηρίου για 5 μήνες, συνολικά 14.880,00 € .
6. Παροχής Υπηρεσιών ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΧΩΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩ ΔΟΜΩΝ της ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ για 5 μήνες , συνολικά 24.800,00 € .
7. Παροχή Υπηρεσιών Καθαριότηταςκεντρικών και αποκεντρωμένων δομών της ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ για 5 μήνες, συνολικά 24.800,00 €
Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές στα χρονικά της Δημοτικής Επιχείρησης, να ακυρώνεται ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για προσλήψεις με διαδικασίες ΑΣΕΠ, ενώ έχει δοθεί ήδη έγκριση του ΥΠΕΣ εδώ και 1 μήνα και αντ’ αυτού να έχει επιλεγεί είτε ιδιωτική εταιρία είτε εταιρία με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους για φύλαξη, καθαριότητα, γραμματεία , ταμειακή υπηρεσία κλπ.
Οι δικαιολογίες δε περί δύσκολων διαδικασιών των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ είναι το λιγότερο αστείες.
Είναι επίσης εξίσου περίεργο να γίνεται απευθείας ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης ποσού 74.400,00 € ενώ η νομοθεσία προβλέπει διαδικασίες διαγωνισμού.
Θεωρούμε τις αποφάσεις αυτές καταστροφικές για το συμφέρον της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και για το συμφέρον των δημοτών της πόλης.
Οι αποφάσεις αυτές επαναφέρουν και καθιερώνουν την αδιαφάνεια, τις πελατειακές σχέσεις, τις προσλήψεις «ημετέρων» και την κατασπατάληση πόρων σε έργα και υπηρεσίας αμφιβόλου ποιότητας και σκοπιμότητας, πάντα μέσω των απευθείας αναθέσεων χωρίς ποτέ να έχει ενημερωθεί η αντιπολίτευση έστω και τυπικά.
Καταψηφίσαμε και καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης του Δήμου και της ΜΑΞΙΑΔΗΖ
Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ως παράταξη ότι είναι δυνατόν για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών και των δομών του Δήμου και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια για την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.