Καυτά νέα μέτρα ενισχύσεων μέσα στον Αύγουστο!

Συντάκτης  Φιλοθέη Μακριδάκη

Ειδικός Φοροτεχνικός

Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

Μέσα στις επόμενες μέρες ενισχύονται οι ενέργειες του κράτους για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την βελτίωση της οικονομίας.

Έχουμε μπροστά μας την χορήγηση του τρίτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής κατά τον μήνα Αύγουστο, λαμβάνοντας υπόψη και την πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Σε αυτόν τον κύκλο θα συμπεριληφθούν και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους και χωρίς ταμειακή μηχανή, οι οποίες ανήκουν στον τουριστικό κλάδο.

Επίσης, προχωρά επέκταση της πρόβλεψης για επιδότηση 60% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και για τους μήνες Αύγουστο έως Οκτώβριο.

Θα γίνει κάλυψη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020 για τις επιχειρήσεις που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου τους κατά το Γ’ τρίμηνο του έτους. Πιο συγκεκριμένα, για επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες κατά το 3ο τρίμηνο του 2019 δηλαδή τους μήνες Ιούλιο έως και Σεπτέμβριος, έλαβαν άνω του 50% του ετήσιου τζίρου τους, οι εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές δεν θα πληρωθούν από τις επιχειρήσεις και θα καλυφθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών. Μια κίνηση ανακούφισης προς τους επαγγελματίες προκειμένου να συνεχίσουν να αντέχουν με τα χαμηλά έσοδά τους.

Για τους εργαζομένους όλων των ανωτέρω επιχειρήσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, θα καλύπτεται επίσης το σύνολο των εργοδοτικών αλλά και ασφαλιστικών εισφορών.

Βεβαίως υφίσταται και η δυνατότητα επέκταση της αναστολής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου δηλαδή στα ξενοδοχεία, στα εποχικά καταλύματα, στα τουριστικά γραφεία, αλλά και στο λιανικό εμπόριο όλων των τουριστικών ειδών, στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις κάθε είδους που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και στις επιχειρήσεις του κλάδου των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών και για τους μήνες Αύγουστο έως και Σεπτέμβριο 2020.

Μην ξεχνάμε την μείωση της προκαταβολής φόρου 2% του φόρου εισοδήματος σε εφάπαξ εξόφληση του, στη λήξη της πρώτης δόσης .

Και πλέον σε ισόποσες 8 μηνιαίες δόσεις o φόρος εισοδήματος , και σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.