Τροπολογία: Αναστολή εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε Δήμους της χώρας μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ζωγράφου!

«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»

Κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα, τροπολογία με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής εκπαίδευση σε 5 δήμους μεταξύ των οποίων και ο δήμος Ζωγράφου

Τροπολογία σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης περιλαμβάνει και την αναστολή για ένα έτος της έναρξης εφαρμογής της  δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε  5 δήμους όπως αυτοί ορίστηκαν στην υπ.αριθμ. 127860/Δ1/13.8.19  λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που έχουν ανακύψει.

Η τροπολογία – Δείτε παρακάτω τους 5 Δήμους που αναφέρονται στο άρθρο.

 

«Η δημαρχία Μπακογιάννη που έδωσε μέσα σε μια συνεδρίαση 2.000.000 ευρώ για την πιλοτική εφαρμογή του «μεγάλου περίπατου», δε βρήκε να δώσει ούτε ένα ευρώ για να προχωρήσει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή στην πρωτεύουσα της χώρας», σημειώνει η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα»
Την αναστολή για ένα έτος της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στην Αθήνα, με τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καταδικάζει η δημοτική παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», με ανακοίνωσή της.

Όπως τονίζεται, η απόφαση αυτή «οδηγεί σε αδιέξοδο περισσότερες από 2.700 οικογένειες που θα δουν τα παιδιά τους το επόμενο διάστημα να μπαίνουν στη λοταρία για μια θέση στα δημόσια νηπιαγωγεία».

Η δημοτική παράταξη σχολιάζει χαρακτηριστικά τα ποσά που διατέθηκαν για την υλοποίηση του αμφιλεγόμενου «Μεγάλου Περιπάτου», την ώρα που η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση μπαίνει στον «πάγο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα»:

Τελικά οι «άριστοι» του Μπακογιάννη τα κατάφεραν κι έριξαν στα βράχια τη δίχρονη προσχολική στην Αθήνα

Με τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναστέλλεται για ένα έτος η έναρξη εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στην Αθήνα. Η δικαιολογία στην αιτιολογική έκθεση είναι ως και αστεία, τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του C0VΙD-19!

Προκλητική απόφαση ειδικά για τον δήμο της Αθήνας

Η δημαρχία Μπακογιάννη που έδωσε μέσα σε μια συνεδρίαση 2.000.000 ευρώ για την πιλοτική εφαρμογή του «μεγάλου περίπατου» πληρώνοντας τη ζαρντινιέρα ως και 5.000, δε βρήκε να δώσει ούτε ένα ευρώ για να προχωρήσει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική στην πρωτεύουσα της χώρας. Ούτε ένα ευρώ ούτε για να νοικιάσουν ούτε για να χτίσουν ούτε να επισκευάσουν σχολικά κτήρια! Τα χρήματα πηγαίνουν αλλού και για άλλες προτεραιότητες, όπως αποδεικνύεται καθημερινά. Προτεραιότητες που στοχεύουν να διευκολύνουν την κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι να ανακουφίσουν τη ζωή των πληττόμενων στρωμάτων και της εργατικής και λαϊκής οικογένειας!

Μποναμάς πάνω από 3.000.000 ευρώ στους σχολάρχες

Η απόφαση αναστολής της δίχρονης οδηγεί σε αδιέξοδο περισσότερες από 2.700 οικογένειες που θα δουν τα παιδιά τους το επόμενο διάστημα να μπαίνουν στη λοταρία για μια θέση στα δημόσια νηπιαγωγεία. Κάποια από αυτά θα κληρωθούν για τις λιγοστές θέσεις προνηπίων και τα υπόλοιπα θα πάρουν vouchers για να αναζητήσουν θέση στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Όπως είχαμε γράψει και σε όλες τις παλιότερες ανακοινώσεις μας αντί να δοθούν τα χρήματα για να κτιστούν και να νοικιαστούν κτήρια και να μείνουν στη δημόσια εκπαίδευση, δίνονται κουπόνια-μποναμάς στα ιδιωτικά συμφέροντα. Ειδικά για τον δήμο της Αθήνας ο μποναμάς αυτός ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να καλύψει επισκευές και ανεγέρσεις νέων αιθουσών σε πλήθος νηπιαγωγείων κι έτσι να στεγαστούν αρκετές εκατοντάδες νέων προνηπίων.

Ο λαός της πόλης πληρώνει και τις συγγένειες

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αναστολή της δίχρονης υποχρεωτικής εκτός των άλλων για να καλύψει και να διευκολύνει τον Κ. Μπακογιάννη. Χρησιμοποιεί την ανόητη δικαιολογία του C0VΙD-19 για να μην αποκαλύψει ότι η δημαρχία Μπακογιάννη και ο αντιδήμαρχος παιδείας Καλαμπόκας απαίτησαν την αναστολή γιατί εδώ και 11 μήνες δεν έκαναν απολύτως τίποτα για την ανέγερση νηπιαγωγείων και την ενοικίαση αιθουσών.

Ανεπαρκείς, ανίκανοι και αλαζόνες

Πολύ έγκαιρα η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα με πλήθος αναλυτικών ανακοινώσεων μας είχαμε αναδείξει το ζήτημα και είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο. Από τον Μάιο και μετά αποκαλύψαμε ότι το σχέδιο κυβέρνησης και δήμου ήταν σαφές και ήταν αναστολή. Το ίδιο ακριβώς είχαν αναδείξει και τα εκπαιδευτικά σωματεία. Η αναστολή είναι αποτέλεσμα της αδιαφορία τους και του προσανατολισμού της πολιτικής τους σε έργα μεγάλης κερδοφορίας για το κεφάλαιο και όχι έργα κάλυψης των κοινωνικών αναγκών.

Μεγάλες οι ευθύνες και της δημαρχίας Καμίνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Δίπλα στις ευθύνες της δημαρχίας Μπακογιάννη και της κυβέρνησης της ΝΔ υπάρχουν οι ευθύνες της δημαρχίας Καμίνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους επί δύο χρόνια ώστε να προετοιμαστούν οι υποδομές της πόλης για να εφαρμοστεί η υποχρεωτική δίχρονη. Ειδικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλώς δεν έκανε τίποτα αλλά αντίθετα περηφανευόταν και γιατί θα έκανε τη δίχρονη χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Τα αποτελέσματα είναι πια φανερά. Αναστολή της δίχρονης, χιλιάδες παιδιά έξω από τη δημόσια εκπαίδευση, στοίβαγμα των υπόλοιπων παιδιών!

Ο αγώνας για νέες αίθουσες για τα δημόσια νηπιαγωγεία δεν έληξε

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θεωρούμε ότι χρειάζεται να υπάρξει μαχητική διεκδίκηση από τους εργαζόμενους και ειδικά τους γονείς των φετινών προνηπίων μαζί με τη μαχόμενη εκπαίδευση και το γονεϊκό κίνημα ώστε να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση για να αυξηθούν από φέτος οι απαιτούμενες αίθουσες. Σε διαφορετική περίπτωση η δίχρονη στην Αθήνα θα βρίσκεται πάντα υπό αναστολή! Απαιτούμε όλα τα παιδιά 4-6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο και για τον δήμο Αθηναίων με όλες τις απαιτούμενες υποδομές. Αγωνιζόμαστε για δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, με ενιαίο 12χρονο σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή/εκπαίδευση, για κτηριακές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, για να δώσει κυβέρνηση και δήμος Αθηναίων χρήματα για επισκευές και νέες κατασκευές κτηρίων σχολικών μονάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.