Χρηματοδότηση 15.000€ εξασφάλισε ο Δήμος Ζωγράφου για δωρεάν υψηλής ποιότητας Wi- Fi

Ο Δήμος Ζωγράφου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) εξασφάλισε χρηματοδότηση 15.000€, κατόπιν υποβολής αιτήματος στην τρέχουσα πρόσκληση για την υλοποίηση της δράσης WiFi4EU.

Η δράση WiFi4EU έχει στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια κ.α., χωρίς την προβολή διαφημίσεων και χωρίς την καταγραφή προσωπικών δεδομένων.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δήμων που συμμετείχαν στην τέταρτη (4η) και τελευταία πρόσκληση της δράσης WiFi4EU ήταν σκληρός, καθώς κατατέθηκαν περίπου 8.600 αιτήσεις για 947 διαθέσιμα κουπόνια χρηματοδότησης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, χρηματοδότηση έλαβε μόνο ο ένας στους δέκα δήμους που συμμετείχαν, ενώ για την Ελλάδα διατέθηκαν μόνο 16 κουπόνια.

Ο Δήμος Ζωγράφου θα συνεχίσει  να αξιοποιεί κάθε δυνατή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ενώ εξετάζει τη διεύρυνση των συνεργασιών του με σημαντικούς τεχνολογικούς, επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς, προκειμένου να διασφαλίσει την, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, συμμετοχή του σε αντίστοιχες δράσεις και προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.