Θεοδωρικάκος: 800 νέες προσλήψεις σε δήμους, Περιφέρειες!

Εντός του 2020 θα πραγματοποιηθούν 800 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο υπουργός, ειδικότερα απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με νέες προσλήψεις, ανακοίνωσε πως εντός του 2020 θα πραγματοποιηθούν 800 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες.

Οι νέες θέσεις, όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, καταρτίζονται με «έναν πιο μακροχρόνιο σχεδιασμό σε συνεργασία με τους δήμους».

Σύμφωνα με τον πάγιο σχεδιασμό που θέλει το υπουργείο Εσωτερικών να εγκρίνει τις θέσεις πριν αυτές πάρουν το δρόμο της έκδοσης, το νέο προσωπικό θα εργαστεί σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΟΤΑ α’ βαθμού, ΝΠΔΔ και Περιφέρειες.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μέσω του οποίου όπως είπε θεμελιώθηκε επιτροπή αξιολόγησης η οποία θα κρίνει ποια έργα δήμων και περιφερειών θα ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα. Όπως πρόσθεσε, στην επιτροπή, για πρώτη φορά, θα μετάσχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, όπως ισχυρίστηκε, από τα έργα του προγράμματος θα απασχοληθούν 40.000 άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα.

«Τα πρώτα 80 έργα είναι σε ήδη εξέλιξη. 1100 άνθρωποι εργάζονται σε αυτά. Προσπαθούμε να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία» συμπλήρωσε, ενώ υποστήριξε ότι το πρόγραμμα «Φιλόδημος», που αντικαταστάθηκε από το τρέχον, διέθετε ελάχιστα χρήματα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.