Επίθεση με βιτριόλι – Ζωγράφου: Πώς ερμηνεύεται η πράξη μίσους! – «Χρησιμοποίησε ακόμη και την καραντίνα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Μαργαρίτα Ζωγράφου, σκιαγραφώντας το ψυχολογικό προφίλ της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας.

«Δεν ξέρουμε αν έχει δώσει δείγματα στο παρελθόν η 35χρονη. Ίσως ναι, ίσως και όχι. Εντούτοις μια τέτοια ενέργεια αποτελεί το συμπύκνωμα μιας τελικής πράξης που ήταν γεμάτη από οργή και θυμό. Μια οργή και ένας θυμός συσσωρευμένα για πολύ μεγάλο διάστημα, που τελικά βρήκαν μορφή μέσα από μία σαδιστική ενέργεια. Η ενέργεια αυτή προφανώς δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας. Είχε στόχο να παραμορφώσει σε τραγικό βαθμό το θύμα, ώστε να του αφαιρέσει αυτό το οποίο την ενοχλούσε. Την εμφάνιση» σημείωσε η κ. Ζωγράφου.

Όπως είπε «προφανώς είναι δύσκολο στην κατηγορούμενη να διαχειριστεί συναισθήματα αρνητικά και ποτέ δεν το είχε επιχειρήσει. Ωστόσο το ότι επρόκειτο για ένα προσχεδιασμένο γεγονός, για μια ενέργεια μελετημένη βήμα – βήμα, μας κάνει να οδηγηθούμε στη σκέψη ότι υπάρχει κάποιο ψυχο-παθολογικό υπόβαθρο. Μία διάσταση προσωπικότητας η οποία είναι ψυχοπαθητική».

Η εμμονή
Η κ. Ζωγράφου έκανε λόγο για εμμονή της δράστιδος. «Δεν μπορούμε να δώσουμε προφίλ της, εφόσον δεν την έχουμε εξετάσει, αλλά με τα στοιχεία που ήδη έχουμε μιλάμε για μία προσωπικότητα, με εμμονή, με θυμό, με οργή, με ατελή διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων. Ακόμη και την καραντίνα χρησιμοποίησε».

«Υπάρχει μια λεπτή διαφορά μεταξύ μιας ισορροπημένης προσωπικότητας και της πτώσης σε μια ψυχο-παθολογική συμπεριφορά. Αυτή είναι όταν αρχίζει και πέφτει η λειτουργικότητα του ατόμου και το άτομο λειτουργεί επιζήμια για τον εαυτό του και τους άλλους, τότε εκεί στοιχειοθετείται το πρόβλημα» κατέληξε η κ. Ζωγράφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.