ΣΠΑΥ: ΑΥΤΟΙ είναι οι 4 βασικοί άξονες για την αναγέννηση του Υμηττού – ΔΕΙΤΕ τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος Γιάννης Κωνσταντάτος! Το «zografounews» ήταν εκεί! (ΦΩΤΟ)

Τους 4 βασικούς άξονες της πολιτικής του για την αναγέννηση του Υμηττού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στην χθεσινή (8/1) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως τόνισε ενώπιον του συμβουλίου, μέσα από τους 4 άξονες, πρωταρχικός του στόχος είναι η ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.

Πρώτος άξονας: – Συντήρηση τoυ εξοπλισμού πυροπροστασίας. (Δεξαμενές, παρατηρητήρια, υδραυλικά έργα, κτλ) – Ενέργειες για την πρόληψη πυρκαγιών. (αποψιλώσεις, καθαρισμοί, διάνοιξη δρόμων κτλ.) – Αναδασώσεις και φροντίδα καμένων περιοχών

Δεύτερος άξονας: – Ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την ιστορία του. – Διαμόρφωση εισόδων στον Υμηττό σε κάθε δήμο μέλος του Συνδέσμου. – Πιστοποίηση μονοπατιών και διαδρομών στα πρότυπα του Μαινάλου.

Τρίτος άξονας: Κατασκευή στα όρια κάθε δήμου, (μέλη του συνδέσμου) πάρκου που θα συνδυάζει περιβαλλοντική εκπαίδευση (π.χ. βοτανικός κήπος) και αναψυχή, όπου ο κάθε επισκέπτης με την συνδρομή εθελοντών και επιστημόνων θα «γνωρίζει» τον Υμηττό.

Τέταρτος άξονας: – Ενίσχυση, ανάδειξη και οργάνωση των υφιστάμενων εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας χωρίς να επηρεάζεται η διοικητική τους αυτοτέλεια. – Δημιουργία, σε δήμους (μέλη του συνδέσμου) οι οποίοι δεν διαθέτουν, νέων εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας. Η επίσημη παρουσίαση των 4 αξόνων θα πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ, στις 22 Ιανουαρίου, 16:00, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Ηλιούπολης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.