Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Εκρηκτικός μηχανισμός το αντικείμενο που εντοπίστηκε κοντά στο Α.Τ Ζωγράφου, δίπλα σε σχολεία! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν εξερράγη από λάθος στη συνδεσμολογία

Νεότερη ενημέρωση:

Πρόκειται για σακ βουαγιάζ, κρεμασμένο σε δέντρο, από το οποίο φαίνεται να προεξέχουν καλώδια.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σακίδιο περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό. Έχει βρεθεί ρολόι και καλωδίωση και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο μηχανισμός δεν εξεράγη λόγω λάθους στη συνδεσμολογία.

Στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Το ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε απέναντι από το ΑΤ Ζωγράφου, στο μαντρότοιχο από τη μέσα πλευρά της Πανεπιστημιούπολης.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρέθηκαν καλώδια και ρολόι, ενώ η συνδεσμολογία του μηχανισμού ήταν πλήρης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «ύποπτο» αντικείμενο εντοπίστηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας από τον διοικητή του Α.Τ. Ζωγράφου, ο οποίος είχε αφήσει εκεί κοντά τη μοτοσικλέτα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε πολύ κοντά σε σχολεία, στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο αλλά και στο 2ο ΕΠΑΕΠ Δημοτικό Σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προσπαθούν να καταλάβουν για ποιο λόγο δεν εξερράγη ο μηχανισμός, με δύο βασικά ερωτήματα:

Πρώτον, αν υπήρχε εκρηκτική ύλη και δεύτερον αν έχει υπάρξει κάποιο λάθος.

Στην αντιτρομοκρατική προσπαθούν να διαπιστώσουν αν κάποιοι ήθελαν να στείλουν κάποιο μήνυμα ή εάν πραγματικά επιθυμούσαν να εκραγεί ένας μηχανισμός που θα προκαλούσε φθορές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. ήταν σε «κόκκινο συναγερμό» για επιθέσεις μακριά από τα Εξάρχεια ως απάντηση στις συλλήψεις αντιεξουσιαστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.