Ζωντανή η μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στον Δήμο Ζωγράφου! – Θώδας: «Ιστορική μας ευθύνη προς τη νέα γενιά…» (φωτο)

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, σήμερα Παρασκευή 15/11/2019 και ώρα 11:00, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, απέδωσε φόρο τιμής στα θύματα και στους αγωνιστές των γεγονότων της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Σε ατμόσφαιρα περισυλλογής και σεβασμού, παρουσία συγγενών των πεσόντων και πλήθους πολιτών, τελέστηκε η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και έγινε κατάθεση στεφάνων στους τάφους των Διομήδη Κομνηνού, Μιχάλη Μυρογιάννη και Δημήτρη Θεοδωρά.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλειος Θώδας, οι επικεφαλής  των δημοτικών παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί πολίτες.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλειος Θώδας σε δήλωσή του ανέφερε :

«Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Όταν μαθητές, φοιτητές, πολίτες, όρθωσαν το ανάστημα τους στη  δικτατορία. Οφείλουμε να αποδίδουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες νεκρούς του Πολυτεχνείου και σε όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία και το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας. Ιστορική μας ευθύνη προς τη νέα γενιά είναι να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη, την Ιστορία και την υποχρέωση διαφύλαξης αυτών των ιδανικών.»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.