“Σημεία και Τέρατα” για τη λειτουργία της ΜΑΞΙΑΔΗΖ καταγγέλλουν Καραβίδας – Τουλιάτος

Σε σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της Μονομετοχικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου Ζωγράφου (ΜΑΞΙΑΔΗΖ) προχώρησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης, οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέας Καραβίδας και της Ανυπότακτης Πόλης, Χρήστος Τουλιάτος.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, στηλίτευσαν τον επί σειρά ετών τρόπο λειτουργίας της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, κατήγγειλαν ότι όλες αυτές οι εταιρείες, περίπου λειτουργούν ως “πλυντήρια” και έθεσαν μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για την λειτουργία της Εταιρείας.

Ειδικότερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέας Καραβίδας επισήμανε κατά την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων: “Οι προκάτοχοι μας εδώ πέρα όταν συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο τότε και ψήφιζε για την ίδρυση της εταιρείας της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, είχαν καταψηφίσει και ουσιαστικά προφήτευαν το τι θα γίνει με τις εταιρείες αυτές και το τι ρόλο καλούνταν να διαδραματίσουν μέσα στους Δήμους.

Και λέγαμε ως παράταξη τότε ότι οι εταιρείες αυτές ιδρύονταν για να κάνουν την βρώμικη δουλειά. Να γίνουν “πλυντήρια” σε μια σειρά από ιστορίες και με το προσωπικό. Γιατί όλοι ξέρουμε πως παίρνουν προσωπικό οι εταιρείες αυτές, όλα τα προηγούμενα χρόνια και μια σειρά από άλλες ενέργειες.

Πραγματικά θέλω να ρωτήσω, έρχεται μια έκθεση του κ. Γιούργα από το 2016 που ακόμα δεν έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναφέρει λοιπόν η έκθεση την οποία μας έφερε ο τότε πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ για να μας ενημερώσει ότι μέσα σε όλα, τέλος πάντων που υπάρχουν, ότι αναγράφονται υποχρεώσεις της ΜΑΞΙΑΔΗΖ σε εταιρεία καθαρισμού, η οποία αναφέρει συγκεκριμένα ότι είχε ως αρμοδιότητα να καθαρίζει κτίρια τα οποία δεν ανήκουν στην ΜΑΞΙΑΔΗΖ και δεν υπάρχουν παραστατικά εκεί πέρα μέσα.

Αναφέρει εγγυητική επιστολή για μίσθωση του κέντρου “Ρυθμός” από τον μισθωτή κ. Βούρτση που αναφέρει στον ισολογισμό ποσό της τάξης των 11 χιλιάδων ευρώ, το οποίο δεν έχει βρεθεί μέχρι και σήμερα και ούτε έχει καταχωρηθεί στα βιβλία με πλήρη στοιχεία έκδοσης.

Υπάρχουν σημεία στα οποία φαίνεται ότι η ΜΑΞΙΑΔΗΖ δίνει δάνεια, χωρίς αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης”.

Και συνέχισε ο κ. Καραβίδας: “Εγώ έχω ξαναπεί σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, δώστε μου το χώρο της “Γαρδένιας” να τον κάνω φυσικοθεραπευτήριο με μίσθωση. Εγώ δεν θα πληρώνω καθόλου ενοίκιο και θα βγάζω μόνο κέρδη. Και κάποια στιγμή όταν θα έχουν συσσωρευθεί τα χρέη θα πληρώνω “ντούκου” ένα μικρό ποσό με αποτέλεσμα να βγαίνει ζημιωμένος ο Δήμος και εγώ θα έχει κερδίσει απόλυτα. Αυτό για να καταλάβετε το σύστημα των δόσεων που εφαρμόζεται για την εξόφληση των οφειλομένων στους Δήμους και τις εταιρείες τους.

Θα αναφερθώ και σε κάτι άλλο στο οποίο με πρόλαβε ο κ. Αγγελόπουλος και στο οποίο δεν προτάσσω το νομικό ζήτημα της ιστορίας αλλά το ηθικό. Κατά λέξη λοιπόν ο κ. Κουφός όταν μας παρουσιάζεται λοιπόν ως νέος πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ και μας ενημερώνει ότι υπήρξε επί οκταετίας δικηγόρος των αντιδίκων, με κάποιους από τους οποίους εγείρουν αξιώσεις έναντι του Δήμου.

Όσον αφορά λοιπόν το αίτημα για την εξουσιοδότηση του Δημάρχου σας ενημερώνουμε ότι δεν τον εξουσιοδοτούμε. Θέλουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να λέει καθαρές κουβέντες όσον αφορά την εταιρεία του γι’ αυτό και καταψηφίζουμε το συγκεκριμένο θέμα”.

Τουλιάτος: Είμαστε συνολικά κατά της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

Με τη σειρά του ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Πόλης, Χρήστος Τουλιάτος επισήμανε πως η θέση της παράταξης του επί της αρχής, για το θέμα είναι πως συνολικά η παράταξη που εκπροσωπεί είναι κατά της λειτουργίας της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, και αυτών των εταιρειών. “

«Ακριβώς για τον λόγο ότι καταλήγουν πλυντήρια”, ανέφερε ο κ. Τουλιάτος που τόνισε όμως ότι αυτή είναι μια δευτερεύουσα υπόθεση. “Ακόμα και τέλεια να λειτουργούσαν, η εκχώρηση επί της ουσίας των Δημοτικών λειτουργιών, των Δημόσιων λειτουργιών, αυτές που θα έπρεπε να είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου και να συζητούνται πολιτικά από το όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο. Και όχι να εξουσιοδοτούμε εν λευκώ, για πράγματα που υπάγονται στο άμεσο ενδιαφέρον των δημοτών μας, αυτό είναι μια παράδοξη διαδικασία.

Οι εξουσιοδοτήσεις δεν μπορεί να γίνονται εν λευκώ. Θα έπρεπε να υπάρχει εισήγηση. Θα έπρεπε να μας πει ο Δήμαρχος ότι ζητώ από το Σώμα εξουσιοδότηση να πω αυτό και να κάνω αυτό. Να εξουσιοδοτήσουμε έναν Δήμαρχο που μας μιλάει αόριστα για έναν ισολογισμό που δεν θα τον συζητήσουμε εδώ πέρα και ότι συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή; Τον εξουσιοδοτούμε να πει τι;

Εγώ θέλω ο Δήμαρχος ως εκπρόσωπος και κύριος μέτοχος της εταιρείας το πρώτο πράγμα που θα κάνει να είναι διασφάλιση της διαφάνειας των συνεδριάσεων και των Επιτροπών και των οργάνων.
Και καλώ και το Δημοτικό Συμβούλιο να το ζητήσει αυτό” επισήμανε ο κ. Τουλιάτος.

Και συμπλήρωσε: “Υπάρχουν και παλιές σκιές που απ’ ότι φαίνεται διαιωνίζονται και μάλιστα ένα κείμενο του κ. Γιούργα που κυκλοφόρησε πριν από λίγα χρόνια ανέφερε ονομαστικά τους οφειλέτες της ΜΑΞΙΑΔΗΖ.

Είναι γνωστοί. Είπε και ο κ. Αγγελόπουλος για τον Σταθόπουλο που νομίζω ότι έχει το ένα τρίτο της συνολικής οφειλής, μόνος του. Το ένα δέκατο είναι η οφειλή του κυρίου ή των κυρίων Βούρτση από το Ρυθμό. Και λέω του κυρίου ή των κυρίων γιατί σε άλλα κείμενα εμφανίζονται δύο ονόματα, σε άλλα κείμενα έχω δει ένα όνομα. Εμείς θα μάθουμε ποτέ για όλα αυτά; Και βέβαια όλα αυτά δεν ξέρουμε και κατά πόσο είναι νόμιμα.

Υπάρχουν και πολιτικά ζητήματα. Και νομίζω ότι η ερώτηση είναι σωστή. Σύμβουλοι ή πόσο μάλλον ανώτεροι Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι ή κάτι τέτοιο του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου έχουν καμία εμπλοκή με όλα αυτά; Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πει κάτι; Πρέπει να λάβει γνώση κατ’ αρχάς; Πρέπει να πάρει θέση; Πρέπει να γίνει κάτι;

Τα πάντα μένουν στο “μαύρο κουτί” της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, εμείς δεν μαθαίνουμε τίποτα, η κοινωνία του Ζωγράφου δεν θα μάθει τίποτα και η ζωή συνεχίζεται. Δεν πάει έτσι, με συγχωρείται.

Και μάλιστα με βάση τα όσα είπαν οι συνάδελφοι πριν, η πρόβλεψη για την επισφάλεια του 1,3 εκατ. Ευρώ οφειλών στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ, ξεπερνά το 1 εκατ. Ευρώ. Για την ακρίβεια η πρόβλεψη της επισφάλειας είναι 1 εκατ. 40 χιλιάδες Ευρώ. Εγώ δεν εξουσιοδοτώ τον κ. Δήμαρχο και τονίζω πως πρέπει να γίνει συζήτηση για όλα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.