Η πόλη, ένα ανοιχτό μουσείο

Η πόλη, ένα ανοιχτό μουσείο

Η πόλη, ένα ανοιχτό μουσείο
Μία διάλεξη για καλλιτεχνικές δράσεις στον δημόσιο χώρο

Στο πλαίσιο των διαλέξεων ιστορίας της τέχνης του Μουσείου Γουναρόπουλου,
η Δρ. Εύα Κέκου, ιστορικός τέχνης, θεωρητικός πολιτισμού και επιμελήτρια εκθέσεων, θα παρουσιάσει τη διάλεξη Η πόλη, ένα ανοιχτό μουσείο, σχετικά με καλλιτεχνικές δράσεις που πραγματοποιούνται στον δημόσιο χώρο.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, 11.00 πμ – 12.30 μμ

Η διάλεξη θα εστιάσει στην τέχνη που δημιουργείται έξω από τους θεσμικούς καλλιτεχνικούς φορείς, όπως είναι τα μουσεία, οι γκαλερί και άλλοι πολιτιστικοί οργανισμοί. Στον αστικό και δημόσιο χώρο, η τέχνη μπορεί να έχει τη μορφή περφόρμανς, street art, graffiti, κοινοτικών δράσεων (community art) ή guerilla art projects.

Μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, η εισηγήτρια θα παρουσιάσει το θεωρητικό και φιλοσοφικό υπόβαθρο αυτών των μορφών τέχνης, και θα αναφερθεί σε projects, happenings, improptu events, συνεργατικά έργα με νέες τεχνολογίες (μέσα δι’ εντοπισμού) και άλλες εκφάνσεις της σύγχρονης συλλογικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, που καθιστούν την πόλη ένα ανοιχτό μουσείο.

Ενδεικτικά έργα καλλιτεχνών της τελευταίας δεκαετίας από την Αθήνα αλλά και από το εξωτερικό θα παρουσιαστούν και θα αποτελέσουν το έναυσμα για συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.