Αυτό είναι το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Τι αναφέρει το κείμενο που υπερψήφισε η πλειοψηφία των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την απόλυτη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Βασίλη Θώδα.

Το ψήφισμα, το οποίο εκδόθηκε χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τις παρατάξεις της συμπολίτευσης, του Ζωγράφου Μπροστά του κ. Αγγελόπουλου αλλά και του Αγαπώ Ζωγράφου του κ. Παπαναστασόπουλου.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τόσο η παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης με επικεφαλής την Τίνα Καφατσάκη, η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Νίκο Καραβίδα αλλά και η Ανυπότακτη Πόλη με επικεφαλής τον  Χρήστο Τουλιάτο καταδίκασαν απερίφραστα την εισβολή των Ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, δήλωσαν αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Τόνισαν δε – ο καθένας με το δικό του τρόπο και από την ιδιαίτερη του σκοπιά – ότι πρέπει να δοθεί κάθε βοήθεια στους Ουκρανούς που ξεριζώνονται από την πατρίδα τους αλλά και πως διαφωνούν επί της ουσίας με το ψήφισμα γιατί δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες των Δυτικών και ιδίως των Αμερικανών για την κατάσταση που βιώνει γεωπολιτικά ο πλανήτης μας σήμερα και γιατί δεν επισημαίνει την αυστηρή προσήλωση που πρέπει να έχει η Ελλάδα στην Ειρήνη με την αποστολή μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας και όχι όπλων και πυρομαχικών.

Όσον αφορά στο ψήφισμα του Δήμου Ζωγράφου που τελική εγκρίθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία αυτό αναφέρει τα εξής:

​«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου με το παρόν ψήφισμα:

Καταδικάζει απόλυτα και απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μία πράξη παράνομη η οποία αντιβαίνει και παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο. Ο Δήμος Ζωγράφου συντάσσεται με την πάγια εθνική γραμμή ότι η Ελλάδα ως δημοκρατική χώρα που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, ζητά παντού και πάντα την εφαρμογή του. Κάθε παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας παντού στον κόσμο, κάθε περιορισμός της ελευθερίας και κάθε καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων πρέπει να καταδικάζονται.

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και τη συμπαράστασή μας στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό ο οποίος μετρά χιλιάδες θύματα μεταξύ των οποίων άμαχοι και μικρά παιδιά και ήδη εκατομμύρια πρόσφυγες. Οι εικόνες νεκρών αμάχων, ολόκληρων οικογενειών, στους δρόμους των ουκρανικών πόλεων και ατελείωτων ροών εκτοπισμένων που αναζητούν καταφύγιο σε κοντινές χώρες μεταξύ των οποίων και η δική μας, αποτελούν ντροπή για την Ευρώπη του 21ουαιώνα και την ανθρωπότητα ολόκληρη.

Καμία σκοπιμότητα δεν επιτρέπει αμφίσημες στάσεις και συμψηφιστικές τοποθετήσεις απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα που είναι καθαρά αποτέλεσμα μίας παράνομης και απρόκλητης εισβολής.

Εκφράζουμε την ιδιαίτερη αγωνία μας για τους Έλληνες της Μαριούπολης, του Σαρτανά και των άλλων περιοχών, των οποίων η ζωή απειλείται και οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα του εκτοπισμού και της προσφυγιάς από τις πατρογονικές  εστίες χιλιάδων ετών. Ο Δήμος Ζωγράφου ως αδελφοποιημένος με τον Δήμο Σαρτανά έχει πρόσθετη ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί και να λάβει καθαρή θέση.

Καλούμε τις αντιμαχόμενες πλευρές να σεβαστούν τη ζωή και την ακεραιότητα των  Ελλήνων και να μην διαταράξουν την παρουσία τους εκεί, η οποία ανάγεται σε χρόνους παλαιότερους της άφιξης των εμπλεκομένων στη σύγκρουση.

Ο Δήμος Ζωγράφου δηλώνει έτοιμος να φιλοξενήσει αριθμό προσφύγων από την Ουκρανία στο μέτρο των δυνατοτήτων του και για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε σε συνεννόηση με το Δήμο Ραφήνας και άλλες αρμόδιες Αρχές.

Διατυπώνουμε την ευχή και την ελπίδα η σύγκρουση να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν και να επικρατήσει η κοινή λογική που είναι προϋπόθεση για την ειρήνη».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.