“Απίστευτη” αποκάλυψη Παπακωνσταντίνου: Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπήκε ο Δήμος Ζωγράφου στο WiFi4EU

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας του Δήμου Ζωγράφου, Άγης Παπακωνσταντίνου εξηγώντας στον επικεφαλής του “Ζωγράφου Μπροστά”, Παναγιώτη Αγγελόπουλο το λόγο για τον οποίο ο Δήμος μας δεν μπήκε στην τρίτη φάση του προγράμματος WiFi4EU,της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Αγγελόπουλου: “Όσον αφορά για το θέμα της δωρεάν εγκατάστασης ασύρματου ίντερνετ στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

Αυτό είναι το πρόγραμμα το οποίο έχει γίνει σε τρεις φάσεις, χρονικά, έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση. Δώστε προσοχή όμως λίγο στις ημερομηνίες. Έχει ενδιαφέρον για όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες να το ακούσουν αυτό”.

Και συνέχισε ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής: “Με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2019, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κατεπειγόντως ενημέρωσε τις Αποκεντρωμένες να ενημερώσουν τους Δήμους της αρμοδιότητας τους για το παρακάτω. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκινά η τρίτη φάση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα FreeWiFi4U, από τις 19 Σεπτεμβρίου στις 13:00 και θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη ημέρα 20 Σεπτεμβρίου έως τις 17:00 το απόγευμα. Θα διατεθούν σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο στην Ελλάδα, 1780 vouchers (15.000 Ευρώ το καθένα).

Εφιστά την προσοχή με bold μάλιστα ότι η αρχή η οποία θα λειτουργήσει, η αρχή δηλαδή με την οποία θα γίνει η επιλογή θα είναι αυτή του “first come – first served” (Δηλαδή η αρχή της προτεραιότητας). Ξέρετε τι έγινε; Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και εξαντλήθηκαν τα vouchers μέσα σε περίπου δυόμισι λεπτά. Ήταν όλοι πάνω στα πληκτρολόγια σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έκαναν τις αιτήσεις. Υπήρξαν περίπου 27.000 αιτήσεις. Για 1780 vouchers. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αυτό είναι ένα ποσοστό περίπου 6% και δεν μπορούμε εμείς να είμαστε και πολύ σίγουροι ότι στην τέταρτη φάση που θα ξεκινήσει εντός του 2020, θα το καταφέρουμε.

«Εννοείτε ότι θα είμαστε έτοιμοι. Αυτό όμως στο οποίο σας εφιστώ την προσοχή είναι το εξής: Σύνταξη και αποστολή του εγγράφου, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριών, στις 9 Σεπτεμβρίου τη νύχτα. Ενημέρωση και προειδοποίηση ότι στις 20 Σεπτεμβρίου τελειώνει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων; Ξέρετε πότε ήρθε στο Δήμο μας; Στις 20 Σεπτεμβρίου. Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης συνετάχθη στις 19 Σεπτεμβρίου και εστάλη στις 20″, πρόσθεσε συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Ήταν αδύνατον λοιπόν η Διοίκηση μας να προβεί στο οτιδήποτε. Εννοείται ότι εμείς θα είμαστε έτοιμοι οποτεδήποτε και να γίνει η επόμενη πρόσκληση. Αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, αντιλαμβάνεστε ότι δεν ευελπιστούμε και σε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ότι αυτό θα το κάνει η Διοίκηση όμως, θα το κάνει. Το αν θα το κάνει με voucher, με κάποιον άλλο τρόπο θα δούμε”.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πολύ σοβαρή καταγγελία που αποδεικνύει πολλά για τον αδιαφανή και αθέμιτο τρόπο που λειτουργούν διάφορες αρχές που υποτίθεται πως εποπτεύουν τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και που «θύμα» τους εκτός από το δικό μας Δήμο Ζωγράφου, φαίνεται να έχουν πέσει και πολλοί άλλοι στην Αττική αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.