Δημοτικό Συμβούλιο: “Ομόφωνα” στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου

Το Σώμα έκανε δεκτό το αίτημα του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου με ομόφωνη απόφαση του, έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ. στο Δήμο μας και ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο στηρίζει τις νομικές προσπάθειες τους για μονιμοποίηση της εργασίας τους.

Στην εισήγηση του θέματος, ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ήρθε ένα αίτημα το οποίο το συζητούν πολύ καιρό οι εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας Ο.Α.Ε.Δ. στο Δήμο μας και εμείς, ως οφείλαμε σαν διοίκηση, κάναμε έναν ενδελεχή έλεγχο να δούμε τις ειδικότητες που μας λείπουν.

Επειδή είμαστε υπέρ της μονιμότητας των εργαζομένων, χωρίς πολλές κουβέντες, θα συμφωνήσουμε να συνδράμουμε τους εργαζόμενους και να πούμε πραγματικά ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

Αυτή είναι η απόφαση μας και σε κάθε περίπτωση θα ζητήσουμε και τετράμηνη παράταση αλλά και θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα που κάνουν”.

Με τη σειρά του ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Ζωγράφου Μπροστά”, Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε για το θέμα: “Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι, εννοείται πως όταν έρχεται μια τέτοια εισήγηση, προφανώς και συγχαίρουμε για την σκέψη όποιον την αποφάσισε.

Θεωρώ ότι είναι ορθή και απορώ γιατί όλα αυτά τα χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάποιοι το σκέφτονται να προτείνουν στο σώμα, ότι οι υπάλληλοι με σύμβαση έργου ή οι υπάλληλοι που έχουν σύμβαση χρόνου εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Προφανώς και εξυπηρετούν αυτές τις ανάγκες γιατί καταλαμβάνουν θέσεις κενές στο οργανόγραμμα του Οργανισμού.

Βέβαια εδώ θα πρέπει να τονίσω κάτι γιατί άκουσα ότι πρέπει να είμαστε αναφανδόν στο πλευρό των υπαλλήλων του Δήμου. Εγώ θέλω να είμαστε δίπλα στους πολίτες. Εδώ δεν εκπροσωπούμε τους υπαλλήλους του Δήμου μας, εκπροσωπούμε τους πολίτες του Ζωγράφου.

Αναφέρομαι ειδικά σε ορισμένους που ξορκίζουν όλων των ειδών τις συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, δήθεν υποστηρίζοντας το δίκιο του εργάτη. Εμείς πρέπει να υποστηρίζουμε το δίκιο του Έλληνα”.

“Όλοι είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που εργάζονται στο Δήμο μας αλλά πρέπει να δούμε και την κοινωνία έξω από το Δήμο γιατί κανένας συνάδελφοι δεν ξέρει πόσοι υπάλληλοι και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν μια πόρτα και κάποιος Δήμαρχος να πει μεγαλόψυχα αλλά και με ευθύνη ναι σας καλύπτω”, κατέληξε στην τοποθέτηση του ο κ. Αγγελόπουλος.

Από την πλευρά των εργαζομένων το λόγο πήρε η κ. Σοφία Κουκλάκη η οποία ευχαρίστησε το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων για τη θετική στάση τους προς το αίτημα τους. Τόνισε πως όλοι έχουν το ανθρώπινο και συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία.

Και πως αυτή τη στιγμή και με βάση τους νόμους του ελληνικού κράτους δεν έχουν άλλον τρόπο αντίδρασης και αναγκάστηκαν να προβούν σε νομικές ενέργειες για να ικανοποιήσουν το σκοπό τους που είναι η μονιμοποίηση της εργασίας τους.

Τόνισε πως αυτό που ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα ψήφισμα ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Ζωγράφου και ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχος και τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων που στέκονται αρωγοί στο αίτημα τους.

Μιλώντας για το ζήτημα ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Ανδρέας Καραβίδας επισήμανε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ότι κανένας δεν κάνει χάρη σε κανέναν όταν στηρίζει το δικαίωμα στην εργασία. Και επέκρινε τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το θεσμικό πλαίσιο των εργαζομένων στους Δήμους.

Ο επικεφαλής της “Ανυπότακτης Πόλης”, Χρήστος Τουλιάτος κατά την τοποθέτηση του υπογράμμισε πως το ζήτημα της ελαστικής εργασίας και της μερικής εργασίας απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ο κ. Τουλιάτος σημείωσε ότι το ισοζύγιο μερικής και μόνιμης εργασίας έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μια κατάρρευση της μόνιμης εργασίας με εξαίρεση τους Δήμους. Και κατέληξε πως πρέπει να στηρίζουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και να παρέχουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα μόνιμης εργασίας.

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων μέσα σε χειροκροτήματα από το πλήθος των υπαλλήλων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Ο.Α.Ε.Δ. που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.