Ομόφωνο Ψήφισμα του Δ.Σ. για την παραμονή της ΙΒ’ ΔΟΥ Αθηνών στον Δήμο Ζωγράφου

Ποιο το σκεπτικό της απόφασης

Με ομόφωνο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου ζητά την παραμονή της ΙΒ΄ΔΟΥ Αθηνών στον Δήμο Ζωγράφου μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Βασίλη Θώδα.

Ειδικότερα το ψήφισμα, το οποίο εκδόθηκε στη 2η Τακτική Συνεδρίαση της 23ης Φεβρουαρίου 2022 και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων, επίκειται η δημιουργία ελεγκτικών κέντρων, καθώς και η συγχώνευση πολλών οικονομικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων, κατά πληροφορίες , συμπεριλαμβάνεται και η ΙΒ΄ ΔΟΥ, η οποία εδρεύει επί σειρά ετών στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Ζωγράφου.

Η ΙΒ΄ Αθηνών το 2012 συγχωνεύτηκε με την εφορεία Ζωγράφου,  με αποτέλεσμα να εξυπηρετείται μεγάλος αριθμός φορολογουμένων, (ιδιώτες και επιχειρήσεις). Τον επόμενο χρόνο αποσπάστηκε το Δικαστικό τμήμα και μεταφέρθηκε η συγκεκριμένη αρμοδιότητα στην ΙΖ΄ ΔΟΥ Παγκρατίου, με συνέπεια χιλιάδες φορολογούμενοι να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία, καθώς η πρόσβαση στην συγκεκριμένη ΔΟΥ είναι εξαιρετικά δύσκολη. Σημειωτέων ότι τα 2/3 των υποθέσεων του Δικαστικού τμήματος είναι απόρροια υποθέσεων της ΙΒ΄ ΔΟΥ Αθηνών.

Η ΙΒ΄ Οικονομική υπηρεσία, λόγω της μεγάλης χωροταξικής εμβέλειας της (Ιλίσια  – Ζωγράφου – Γουδή – Μεσογείων – μέρος Αμπελοκήπων έως Κάραβελ) εξυπηρετεί τα Νοσοκομεία Γεννηματάς, Σωτηρία, Αρεταίειο, Αλεξάνδρας, Λαϊκό, Παίδων, Ιπποκράτειο, τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, καθώς και πλήθος κοινοπραξιών, ΑΕ, ΕΠΕ και ελευθέρων επαγγελματιών (Γιατροί – Δικηγόροι – Μηχανικοί). Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, ο κύκλος των εργασιών ετησίως να είναι αρκετά μεγάλος.

Επίσης στην περιοχή μας εδρεύει η μοναδική Πανεπιστημιούπολη του Νομού Αττικής, όπως και η Πολυτεχνειούπολη (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο , Μετσόβιο Πολυτεχνείο ). Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί έντονη οικονομική δραστηριότητα, από την παρουσία μεγάλου πλήθους φοιτητών και καθηγητών στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα την αύξηση των φορολογικών αναγκών, τόσο των φυσικών προσώπων όσο και των επιχειρήσεων. Να σημειώσουμε επίσης ότι η πρόσβαση των φορολογουμένων στην ΙΒ΄ ΔΟΥ είναι ευκολότατη, καθόσον εξυπηρετείται από πολλά ΜΜΜ.

Επί πλέον η ΙΒ΄ Οικονομική Υπηρεσία έχει επιφορτιστεί και με την αρμοδιότητα του Διατάκτη, μια δύσκολη υπηρεσία την οποία όμως φέρει εις πέρας με επιτυχία.

Ακόμα πρέπει να γίνει σαφές, ότι σε περίπτωση ενσωμάτωσης άλλης ΔΟΥ στην ΙΒ΄ Αθηνών, βάσει επίσημης – συγκεκριμένης μελέτης, είναι δυνατή η φιλοξενία και άλλων 110 υπαλλήλων επιπλέον.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου με ομόφωνο ψήφισμα του, καλεί τους αρμόδιους υπουργούς και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, να μεριμνήσουν ώστε η  ΙΒ΄ ΔΟΥ Αθηνών να παραμείνει στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου μας, είτε αναβαθμίζοντας την σε Α΄ τάξης είτε στην χειρότερη περίπτωση διατηρώντας την στο ίδιο καθεστώς.

Απαιτούμε την παραμονή της ΙΒ΄ ΔΟΥ στον Δήμο Ζωγράφου, όπως επί τόσα χρόνια υφίσταται και λειτουργεί, καθώς κύριο μέλημα μας είναι η διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των φορολογουμένων, δημοτών μας και μη.                

Είμαστε αντίθετοι σε πρακτικές που ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας, οι οποίες θα φέρουν τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.