“Φωτιές” έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Μπότου με τον τρόπο που εφάρμοζε τον κανονισμό – “Άγρια γκάζια” από Αγγελόπουλο

Στα “ύψη” ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, χθες το βράδυ, με την σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αναστασία Μπότου και τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ζωγράφου Μπροστά”, Παναγιώτη Αγγελόπουλο για τον τρόπο εφαρμογής του κανονισμού να επισκιάζει τη συζήτηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία Μπότου άρχισε να τοποθετείται για το θέμα των εργαζομένων του Δήμου, από τη θέση στην οποία κάθεται ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς πρώτα να έχει ενημερώσει ότι μιλά ως Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, ούτε φυσικά και να ζητήσει άδεια όπως απαιτεί ο κανονισμός.

Μετά από λίγα λεπτά και αφού η κυρία Μπότου άρχισε να “ξετυλίγει” την επιχειρηματολογία της, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν καθώς η κυρία Μπότου εμφανίζεται στις συνεδριάσεις ως δήθεν “υπέρμαχος” της νομιμότητας, κόβοντας απότομα τις ομιλίες των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, είτε επειδή υποτίθεται πως είναι εκτός θέματος ή διακόπτοντας διαρκώς τις τοποθετήσεις των μελών της αντιπολίτευσης γιατί είναι εκτός διαδικασίας (Για να μην θυμηθούμε την απαγόρευση της βιντεοσκόπησης κατά παράβαση των όσων αναφέρουν οι νόμοι και ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου).

Στην προσωπική της περίπτωση όμως, η ίδια η κυρία Μπότου δεν τήρησε καμία νομιμότητα και κανέναν κανονισμό. Μάλιστα όταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης «εξερράγησαν” τονίζοντας ότι ουδέποτε ζήτησε άδεια για να τοποθετηθεί ως Δημοτικός Σύμβουλος, η κυρία Μπότου επέμενε ψευδώς ότι ζήτησε. Κάτι που δεν ίσχυε σε καμία περίπτωση.

Το θέμα ήταν εξόχως συμβολικό και αμέσως πήρε το λόγο ο κ. Αγγελόπουλος, τονίζοντας προς την κυρία Μπότου ότι “δεν μπορείτε να μιλάτε”. Και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις της εξηγούσαν ότι πρέπει να κατέβει κάτω στα έδρανα για να μιλήσει, με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται. Το ίδιο και ο κ. Στέφανος Γιούργας από την παράταξη της κυρίας Καφατσάκη που υποδείκνυε στην κυρία Μπότου ότι πρέπει να κατέβη κάτω για να μιλήσει.

Ο κ. Θώδας προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα λέγοντας πως λείπει ο αντιπρόεδρος για την αντικαταστήσει. Όμως η κ. Μπότου συνέχισε την αντιπαράθεση και ύψωσε μάλιστα τους τόνους.

Επικαλείστε τον κανονισμό σε όλους εμάς”, επέμεινε ο κ. Γιούργας και συνέχισε επισημαίνοντας “εσείς όμως δεν τον τηρείτε”.

Η κ. Μπότου όμως ήταν ανένδοτη: “Είπα να μου δώσετε το λόγο για τοποθετηθώ” επέμεινε, με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να διαφωνούν και να αντιτείνουν ότι δεν το έκανε.

“Τώρα το βάζετε” της απάντησε ο κ. Αγγελόπουλος.“Όχι το είπα και πριν” συνέχισε απτόητη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Μπροστά στην καταφανέστατη καταπάτηση της αλήθειας ο κ. Αγγελόπουλος εξερράγη: “Κυρία Μπότου είναι σοβαρό το θέμα. Καλά γελάτε. Εσείς νομίζετε ότι ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου είναι για πλάκα. Εδώ τα πράγματα δεν είναι για πλάκα. Ή θα πάρετε άδεια ή θα κατέβετε κάτω να μιλήσατε;”.

“Ζήτησα άδεια” επέμεινε η κ. Μπότου. “Λοιπόν επειδή τη ζητάτε τώρα, δεν την έχετε από εμάς” υπογράμμισε σε αυστηρό ύφος ο κ. Αγγελόπουλος.
“Ωραία” τόνισε σε έξαλλο ύφος η κ. Μπότου και πρόσθεσε σχεδόν ουρλιάζοντας: “Είναι δυνατόν να απαγορεύσετε στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μιλήσει;”.
Βεβαίως” της απάντησε “αγριεμένα” ο κ. Αγγελόπουλος. “Να εφαρμοστεί ο κανονισμός. Να κατέβεις κάτω”.

“Που να κατέβω;” απάντησε η κυρία Μπότου; Για να συνεχίζει ο κ. Αγγελόπουλος σε αυστηρό ύφος: “Εμάς μας διακόπτεις με κάθε ευκαιρία, δεν μας καλύπτει ποτέ σε συγκρούσεις, όποιος θέλει με διακόπτει, όποτε θέλει. Να πάρετε άδεια από το Σώμα”. Σε αυτό το σημείο η κ. Μπότου έχασε εντελώς την ψυχραιμία της ψελλίζοντας “να κατέβω; να κατέβω;”, με τον κ. Αγγελόπουλο να επιμένει: “Τι λέτε κυρία μου;”.

Τότε παρενέβη ο Δήμαρχος, κ. Βασίλης Θώδας, τονίζοντας πως η κ. Μπότου πήρε σιωπηρή άδεια. “Σας παρακαλώ κύριε Δήμαρχε, να προστατέψτε εσείς κύριε Δήμαρχε το Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος”.
“Τώρα μιλάμε για τυπικότητες” αντέτεινε ο κ. Θώδας.

“Τις χρειαζόμαστε κύριε Δήμαρχε τις τυπικότητες. Οι τυπικότητες δεν είναι a la cart”, απάντησε ο κ. Αγγελόπουλος και πρόσθεσε ανεβάζοντας κατά πολύ τον τόνο της φωνής του: “Δεν μπορεί να διακόπτει όποιον θέλει η κυρία Μπότου επειδή εκτραχύνετε ή μιλάει μισό λεπτό παραπάνω, δεν δίνει σε κανέναν μας το λόγο, αφήνει τον καθένα να μας διακόπτει. Η κυρία Μπότου;”.

Ο κ. Θώδας ζήτησε από τον κ. Αγγελόπουλο να ηρεμήσει, ενώ η κ. Μπότου σηκώθηκε από την θέση της και κατέβηκε στα έδρανα για να πάρει το λόγο.

Στο σημείο αυτό η χαμήλωσε η ένταση, καθώς η κα Μπότου απευθυνόμενη προς τον κ. Αγγελόπουλο ανέφερε: “Ηρεμήστε, είμαι εδώ από κάτω, που με θέλετε”.
Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε αστειευόμενος: “Εγώ δεν σας θέλω καθόλου από κάτω κυρία μου. Καθίστε όπου θέλετε”.

Η κατάσταση αποσυμπιέστηκε με τους συμβούλους όλων των παρατάξεων να ξεσπούν σε γέλια, αν και η Μπότου λαμβάνοντας το λόγο αντέδρασε απαντώντας: “Να μάθετε να σέβεστε, εκπροσωπείτε μια παράταξη και λυπάμαι πάρα πολύ για τον τρόπο που το κάνετε” και συνέχισε μετά την τοποθέτηση της ως Δημοτική Σύμβουλος από τα έδρανα του Συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση επρόκειτο για ένα σοβαρό επεισόδιο το οποίο αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, καθώς η διαδικασία και ο τρόπος λειτουργίας του Προεδρείου, είχε εκνευρίσει όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης που ήταν δεδομένο ότι θα “ξέσπαγαν” καθώς έβλεπαν τους κανονισμούς να ισχύουν κατά το “δοκούν” και κατά το συμφέρον της συμπολίτευσης και όχι ως θα όφειλαν να εφαρμόζονται.

Μακάρι αυτή η λεκτική διαμάχη να δώσει το έναυσμα για μια “στροφή” της Προέδρου, στον τρόπο που διευθύνει τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.