“Θυμηδία” στο Δημοτικό Συμβούλιο για το “τεστ” του Λεωνίδα Κουφού

Τη “θυμηδία” των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζωγράφου και πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε η παρέμβαση του νέου προέδρου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ (Μονομετοχικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου Ζωγράφου), Λεωνίδα Κουφού που ισχυρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι έφερε ως εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή το ζήτημα της εκχώρησης αρμοδιοτήτων στον πρόεδρο της Εταιρείας ως τεστ για να “τσεκάρει” τις αντιδράσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κουφός τόνισε πως είχε την πλειοψηφία για να περάσει αυτή την εισήγηση – την οποία πράγματι ο νέος νόμος του παρέχει την δυνατότητα για να το πράξη – αλλά δεν το πραγματοποίησε γιατί ευθύς εξ αρχής δεν είχε σκοπό να το κάνει και απλά ήθελε να δείξει τις παθογένειες του συστήματος και να καταγράψει αντιδράσεις.

Όλα ξεκίνησαν με την τοποθέτηση του κ. Κουφού για τη ΜΑΞΙΑΔΗΖ στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Εδώ πρόκειται για μια Ανώνυμη Εταιρεία. Εγώ ως πρόεδρος θα πρέπει να πηγαίνω σύμφωνα με το καταστατικό αυτής, με βάση το νόμο και σύμφωνα με τον εσωτερικό της κανονισμό, μακριά από οποιεσδήποτε αγκυλώσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να καθυστερεί τη λήψη μιας απόφασης”.

“Βλέποντας λοιπόν το άρθρο 5 για τις αρμοδιότητες του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, έλεγε μεταξύ άλλων ότι μπορεί να εκχωρηθούν αυτές οι αρμοδιότητες – τις οποίες έφερα χθες ως εισήγηση – στον πρόεδρο προκειμένου να μην “φορτώνεται” το ζήτημα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αυτό όμως έδειξε και την παθογένεια του εταιρικού κανονισμού. Και θα σας πω και το εξής. Χθες, αν ήθελα μπορούσα να την περάσω αυτή την εισήγηση. Είχα την πλειοψηφία. Έκανα χρήση του εσωτερικού κανονισμού”.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Καραβίδας και ρώτησε τον κ. Κουφό: “Δηλαδή μας λέτε ότι φέρατε μια εισήγηση για να μην την περάσετε;”.

Η απάντηση του κ. Κουφού προκάλεσε την θυμηδία των Δημοτικών Συμβούλων σύσσωμης της αντιπολίτευσης και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις αλλά και ειρωνικά γέλια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουφός: “Ήθελα να δω τις αντιδράσεις του διοικητικού συμβουλίου και κατόπιν είχα σκοπό να την αποσύρω, την εισήγηση δηλαδή για την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων”.

Τελικά παρενέβη ο κ. Θώδας για να δώσει τέλος στην συζήτηση για την συγκεκριμένη εισήγηση, καλώντας τον κ. Κουφό να προχωρήσει παρακάτω, τονίζοντας πως έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για το θέμα.

Παρέμβαση Θώδα

Ο κ. Θώδας στην μικρή του παρέμβαση για το θέμα σημείωσε: “Εγώ θέλω να απαντήσω σε αυτό που ελέχθη σχετικά με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων. Απ’ ότι ξέρουμε η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον εκάστοτε πρόεδρο έχει ψηφιστεί τον Απρίλιο του 2019. Προφανώς και πρέπει ν’ αλλάξει. Θυμίζω ότι αυτή η τοποθέτηση έγινε για να καταδείξει το λάθος του εσωτερικού κανονισμού και εξετάζουμε την αναθεώρηση του”.

Ο κ. Θώδας μάλιστα απευθυνόμενος προς τον κ. Γιούργα του ζήτησε να επιβεβαιώσει αν κάνει λάθος ή όχι; “Βεβαίως και κάνετε λάθος” ανέφερε ο κ. Γιούργας και πρόσθεσε: “Και λυπάμαι βαθύτατα γι’ αυτό, αλλά θα απαντήσω συνολικά επί του θέματος (υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ στο Zografounews”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.