«Απαιτούμε άμεσα την ενίσχυση του κέντρου υγείας Ζωγράφου με ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό!»

Κέντρο Υγείας Ζωγράφου 🔶

❗ Αποδυνάμωση των υπηρεσιών λόγω έλλειψης γιατρών και αναβολή πολλών ραντεβού (εκτός covid). ❗

Σε μία περίοδο  έξαρσης της Πανδημίας, αύξησης των κρουσμάτων, διασποράς του ιού στο γενικό πληθυσμό και μεταλλάξεων του ιού, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και οι εργαζόμενοι δέχονται  αφόρητη πίεση και οι αντοχές τους έχουν ήδη αρχίσει να εξαντλούνται .

Εδώ και ένα χρόνο, τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα υγείας και οι άλλες μονάδες υγείας, με απόλυτη ευθύνη των πολιτικών επιλογών της  Κυβέρνησης, ούτε προετοιμάστηκαν κατάλληλα ούτε θωρακίστηκαν με  τις αναγκαίες προσλήψεις, ώστε να μπορέσουν με επάρκεια να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

ℹ Από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, με απόφαση της Κυβέρνησης το Κέντρο Υγείας Ζωγράφου (Πρώην ΙΚΑ)_ λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο για τον COVID -19 με αποτέλεσμα  ένας σημαντικός αριθμός του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου να ασχολείται με τον εμβολιασμό.

‼ Αυτό, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, έχει ως συνέπεια την αποδυνάμωση των υπηρεσιών λόγω έλλειψης γιατρών και  την αναβολή  πολλών ραντεβού (εκτός covid)  προς τους πολίτες,

Ταυτόχρονα δεν υπήρξε συντονισμός και αξιοποίηση των δύο Τοπικών Μονάδων Υγείας προκειμένου να συνδράμουν στην έκτακτη αυτή κατάσταση.

Η αναχαίτιση της πανδημίας και η αποτελεσματική προστασία της Δημόσιας Υγείας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς την δραστική ενίσχυση των δημόσιων δομών ούτε με τη συνεχή στοχοποίηση του αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και των υγειονομικών που μήνες τώρα είναι στην πρώτη γραμμή για την προστασία της υγείας.

_____________________________________

Απαιτούμε άμεσα

  • την ενίσχυση του κέντρου υγείας Ζωγράφου με ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό
  • Στηρίζουμε τους  αγώνες των εργαζομένων στην υγεία και καταδικάζουμε ενέργειες όπως η κλήτευση από την αστυνομία της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέvτζιου, και τέως δημοτικού Συμβούλου Ζωγράφου της Λαϊκής Συσπείρωσης/ για την συμμετοχή της σε κινητοποίηση της Ομοσπονδίας της.

«MAZI ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.