Σύψας για lockdown: «Αν ήταν στο χέρι μου, θα τα έκλεινα όλα για δύο εβδομάδες»

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας είπε πως αν τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν μειωθούν, τα σχολεία θα κλείσουν πάλι, ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα.
Το άνοιγμα των σχολείων σχολίασε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, σημειώνοντας πως σε περίπτωση που τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν μειωθούν, θα ανατραπούν όλα άμεσα και τα σχολεία, όχι μόνο τα Γυμνάσια αλλά και τα Λύκεια, θα κλείσουν πάλι. «Εάν χρειαστεί θα το κάνουμε και μέσα στην επόμενη εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά.

«Εξετάζαμε πολύ προσεκτικά τα στοιχεία. Η Αττική παρόλο που έχει κακά επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες διασποράς», επεσήμανε ο κ. Σύψας και συμπλήρωσε πως αν ήταν στο χέρι του θα τα έκλεινε όλα τώρα για δύο εβδομάδες. «Υπάρχει βέβαια και η οικονομία. Πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή», εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής χαρακτήρισε τους δύο επόμενους μήνες «ασταθείς επιδημιολογικά» και είπε πως σίγουρα μέχρι το Μάρτιο θα έχουμε μέτρα, τα οποία θα ανατρέπονται αναλόγως των συνθηκών. «Αυτοί οι δύο μήνες θα είναι μήνες που κάθε μέρα θα ανατρέπονται οι προηγούμενες αποφάσεις. Η επιτροπή ακολουθεί τον ιό. Ο ιός βαράει τα νταούλια και εμείς χορεύουμε», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.