Συνάντηση του Δημάρχου Ζωγράφου με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων!

Συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή είχε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασίας Γκίκα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχέδιο του Δήμου Ζωγράφου για τη δίχρονη προσχολική αγωγή και την πορεία υλοποίησής του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θώδας ενημέρωσε την αρμόδια υφυπουργό για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέττα Μακρή για τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ του Δήμου Ζωγράφου και του Πανεπιστημίου Αθηνών με την παραχώρηση 6,5 στρεμμάτων για τη δημιουργία νέων αιθουσών νηπιαγωγείων αλλά και την επικαιροποίησή της, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ζωγράφου, του ΕΚΠΑ και του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης,  ο  Δήμαρχος Ζωγράφου ζήτησε από τη διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας στα δύο οικόπεδα (Αστερίου και Καλαβρύτων, Ιλισίων και Κερασούντος), που έχει παραχωρήσει ο Δήμος στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλυφθούν οι κτιριακές ανάγκες της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

H υφυπουργός Παιδείας τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την υλοποίηση του σχεδίου του Δήμου Ζωγράφου επισημαίνοντας πως το Υπουργείο Παιδείας θα συμβάλει προκειμένου να ξεπεραστούν τυχόν γραφειοκρατικά ζητήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.