«Αγαπώ Ζωγράφου»: Ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ για τους επαγγελματίες της τοπικής αγοράς από τον Δήμο μας!

Το σύνθημα της Δημοτικής Αρχής «στηρίζουμε την τοπική αγορά» έμεινε μόνο στην αφίσα

❗Τι έχει κάνει ο #Δήμος_Ζωγράφου για τους #επαγγελματίες της τοπικής αγοράς που έχουν πληγεί λόγω πανδημίας;
ΤΙΠΟΤΑ…
❗❗Γιατί ο Δήμος Ζωγράφου καθυστέρησε/καθυστερεί να ενεργοποιήσει την πλατφόρμα αίτησης απαλλαγής δημοτικών τελών & μείωσης τέλους κοινοχρήστων χώρων;
▪️Από αρχές Απριλίου 2020 ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Αγαπώ Ζωγράφου»,Κωστής Παπαναστασόπουλος, έχει προτείνει να τεθεί σε λειτουργία ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας οι επιχειρηματίες του Δήμου Ζωγράφου θα αιτούνται απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσους μήνες έχουν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Εκτός από την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, υπάρχει και #απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την εφαρμογή αυτής της απαλλαγής για τους πληγέντες επαγγελματίες.
Σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου το μήνα Νοέμβριο, το «Αγαπώ Ζωγράφου«, μέσω του Κωστή Παπαναστασόπουλου επανέφερε το θέμα περί ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων απαλλαγής για τους επιχειρηματίες της πόλης μας.
Η απάντηση της Διοίκησης ήταν ότι περιμένει… την πλατφορμα της ΚΕΔΕ διότι ο Δήμος Ζωγράφου δεν έχει την τεχνογνωσία!
Αρχές Δεκεμβρίου ο κ. Κωστής Παπαναστασόπουλος επικοινώνησε με την ΚΕΔΕ, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι η πλατφόρμα ήδη λειτουργεί αρκετό καιρό και πολλοί Δήμοι την χρησιμοποιούν.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Δήμος Ζωγράφου ήδη χρησιμοποιούσε τον κόμβο υπηρεσιών GovHUB της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) μέσω της πλατφόρμας για τη δήλωση διόρθωσης Τ.Μ. ακινήτων. Αυτή την υπηρεσία ο Δήμος Ζωγράφου την χρησιμοποιεί. Την άλλη παρεχόμενη ψηφιακή πλατφόρμα του ίδιου κόμβου υπηρεσιών για τους επαγγελματίες δεν την ενεργοποίησε άμεσα…
Το αποτέλεσμα είναι ο Δήμος Ζωγράφου να εισπράττει κανονικά τα δημοτικά τέλη από τις πληγέντες επιχειρήσεις ενώ δικαιούνται απαλλαγή…
Έτσι αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή το σύνθημα «στηρίζουμε την τοπική αγορά»;
Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρέχονται #δωρεάν απο την ΚΕΔΕ αυτές οι υπηρεσίες και οι ψηφιακές πλατφόρμες υποβολής.
Τέλος, έχουν περάσει ήδη 10 μήνες από τη δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή δημοτικών τελών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό. Άλλοι Δήμοι από τον περασμένο Ιούλιο άρχισαν να την εφαρμόζουν.
Ως Δημοτική Κίνηση #ΑΓΑΠΩ_ΖΩΓΡΑΦΟΥ ζητάμε ΑΜΕΣΑ:
1️⃣ να ενεργοποιηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα για την απαλλαγή Δ.Τ. & για τη μείωση Τέλους Κοινοχρήστων Χώρων και
2️⃣ να επιστραφούν τα δημοτικά τέλη που έχουν καταβάλει οι επιχειρήσεις από το Μάρτιο ή να γίνει συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.