Τολμάμε για την Πόλη μας

Τολμάμε για την Πόλη μας

Ο Κάλβος έγραψε για τη ελευθερία «θέλει αρετή και τόλμη». Προσαρμόζοντας το στίχο αυτό στα δικά μας, θέλει γενναιότητα και τόλμη η ποιοτική ζωή στην Πόλη μας.

Ένας χρόνος πέρασε ήδη από το ξεκίνημα του εγχειρήματός μας zografounews. Χρόνος που μας έδωσε, απλά, την ευκαιρία να δούμε κάποια πράγματα του Δήμου μας, του Δήμου Ζωγράφου … μάλλον επιδερμικά. Όμως επειδή είναι γνωστό, ότι τίποτα δεν κατακτιέται, δεν χαρίζεται χωρίς τόλμη και αποφασιστικότητα δεν πήγαμε μακριά. Παρά την επιφανειακή μας άνεση κάτι δούλευε εσωτερικά, ένα σκουληκάκι αμφιβολίας. Άραγε κάναμε ό,τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; κάτι ουσιαστικό; μέχρι που ήρθε η ώρα.

Η ώρα αυτή είναι τώρα. Οι καιροί δεν περιμένουν. Η εποχή μας ζητάει επιτακτικά κι επίμονα να τολμήσουμε χωρίς αναστολές, να ασχοληθούμε με την Πόλη μας. Είμαστε εδώ για τα καλώς και τα κακώς κείμενα, να ερευνήσουμε και να σκεφτούμε τι μπορούμε να της προσφέρουμε ανιδιοτελώς. Να τραβήξουμε το χαλάκι που σκεπάζει τις ασχήμιες της συνοικίας μας. Να φέρουμε στην επιφάνεια μικρά ή μεγάλα προβλήματα, αφού υπάρχει αναγκαιότητα για βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών της. Να προβληματιστούμε για πιθανές διεξόδους και να τις θέσουμε σε νέες βάσεις ώστε να καταλήξουμε στον τρόπο που θα δουλέψουμε.

Όμως στο νέο μας ξεκίνημα, στην αναβάπτισή μας, θα έλεγα, χρειαζόμαστε κάτι πολύ σημαντικό. Ένα παράγοντα, που χωρίς αυτόν όλα θα μοιάζουν μετέωρα. Γι αυτό και τον θεωρώ απολύτως απαραίτητο. Τη συμμετοχή του πολίτη.

Τη συμμετοχή σου Δημότη. Την παρουσία σου και την ευαισθησία σου για το κοινό καλό, για το καλό του Δήμου μας.

Τη συμμετοχή σου Δημότη
Τη συμμετοχή σου Δημότη

Ο άνθρωπος από την εμφάνισή του στη γη προχώρησε, εξελίχτηκε και έφτασε ψηλά. Στα επιτεύγματά του δύο μεγάλες λεωφόρους χάραξε. Η μία της ατομικότητας με πολύ προσπάθεια κι εργασία και η άλλη της συλλογικότητας και συνοδοιπορίας. Με την πρώτη πήγε γρήγορα με τη δεύτερη μακριά. Συμπληρώνω, και σταθερά. Η ανθρωπότητα επιβάλλεται να πάει ακόμα μακρύτερα. Σ΄ αυτό το σκοπό είναι όλοι απαραίτητοι. Ο καθένας από μας μπορεί να συμβάλει με τις ιδέες του, τις προτάσεις του και φυσικά τις αμφισβητήσεις του.

Εσύ φίλε συνδημότη
Εσύ, φίλε συνδημότη

Εσύ, φίλε συνδημότη, έχεις τη δυνατότητα να μας εμπνεύσεις να προχωρήσουμε μαζί για το καλό του τόπου, για το καλό όλων μας.

Μην υποτιμάς τη μικρή συμμετοχή σου. Δεν θα είναι καθόλου λίγη. Για σκέψου, αν όλοι εμείς βάλουμε λίγο από το χρόνο που διαθέτουμε τι κόσμος και τι πλούτος θα μας αποκαλυπτόταν!

Γιατί ο πλούτος υπάρχει, αρκεί να τον ψάξουμε. Και δεν είναι οπωσδήποτε εκεί που είθισται, να θεωρείται, στις τράπεζες. Αλλά στις αξίες. Στις αξίες που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη.

Ας βιαστούμε λοιπόν, γιατί ο κόσμος μας περιμένει…
Κλείνω, παραφράζοντας ένα στίχο του Καβάφη
«έτσι που τη ζωή σου ‘έφτιαξες’ εδώ,
στην κώχη τούτη τη μικρή
σ΄ όλη τη γη την έφτιαξες»

Ο εκδότης
Μιχάλης Γουδέλης
info@zografounews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.