Οι Σχολικές Επιτροπές των Δήμων δεν δικαιούνται αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια

Ειδική αναφορά για τις Σχολές Επιτροπές των Δήμων περιλαμβάνει Εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που εκδόθηκε την 6η Ιουλίου με αντικείμενο την «Παροχή συμπληρωματικών διευκρινίσεων για ζητήματα που άπτονται της υποβολής της “Δήλωσης Covid” για τους μήνες από τον Μάρτιο 2020 έως και τον Μάιο 2021».

Η Εγκύκλιος, «με αφορμή ερωτήματα που έχουν προκόψει μετά την υποβολή των “Δηλώσεων Covid”», διευκρινίζει ότι οι Σχολικές Επιτροπές δεν δικαιούνται να λάβουν αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια των σχολικών κυλικείων.

Συγκεκριμένα, η Εγκύκλιος ορίζει:

« 3. Οι μισθωτές κυλικείων δημόσιων σχολείων έχουν το δικαίωμα καταβολής μειωμένου μισθώματος με βάση τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 44 του ν.4735/2020.

Ωστόσο, οι Σχολικές Επιτροπές που εκμεταλλεύονται τα ως άνω κυλικεία, ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ΔΕΝ δικαιούνται αποζημίωση, για το διάστημα από Μάρτιο έως και Δεκέμβριο 2020, με βάση τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 13 του ν.4690/2020. »

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.