Μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Μήνυμα για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» έστειλε ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας.
Ο κ. Θώδας αναφέρει στη δήλωσή του:«Η καθιέρωση της 26ης Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους μας υπενθυμίζει την υποχρέωση όλων να προβληματιστούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να δράσουμε απέναντι στο μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα που συνιστούν οι παράνομες ναρκωτικές ουσίες για την κοινωνία. Το οποίο ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, όχι απλά παρέμεινε, αλλά επιδεινώθηκε.
Η χρήση ουσιών παρουσίασε τεράστια αύξηση τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Η παράνομη διακίνηση ουσιών δυστυχώς όχι μόνο δεν μετριάστηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά αντίθετα τα κυκλώματα βρήκαν τρόπους να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους στο lockdown.
Ο Eckharte Tolle έχει πει “Οι εθισμοί ξεκινάνε με πόνο και τελειώνουν με πόνο”. Η χρήση ναρκωτικών και άλλων εξαρτησιογόνων ξεκινά και τελειώνει ως Δράμα. Το τέλος είναι πάντα επώδυνο και το κόστος μεγάλο, πολλές φορές η ίδια η ζωή, η οποία, με όλες τις δυσκολίες της, είναι πολύτιμη για να τη φθείρουμε και να τη θέτουμε σε κίνδυνο με δική μας επιλογή.
Όλοι μαζί οφείλουμε να δίνουμε τη μάχη κατά των ναρκωτικών σε έναν αγώνα κοινό, καθημερινό και διαρκή. Λέμε όχι στα ναρκωτικά και τις ουσίες. Για ένα καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη ζωή των παιδιών και γενικά των νέων, για να υπάρχει ελπιδοφόρο μέλλον όλοι πρέπει να είμαστε στις επάλξεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.