ΖΩΓΡΑΦΟΥ – Παρατείνεται το πρόγραμμα για την παροχή ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση του ρεύματος- Ποιοι το δικαιούνται

Ο Δήμος Ζωγράφου ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/53061/728/31.05.2021 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών-Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017 (Β’ 474) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει» (ΦΕΚ Β΄2377/07.06.2021), παρατείνεται το πρόγραμμα για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την στήριξη ευάλωτων καταναλωτών που είναι αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Σε εφαρμογή της ως άνω κοινής υπουργικής απόφασης, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στη Κοινωνική Υπηρεσία (Ιωάννου Θεολόγου 22-τηλέφωνο επικοινωνίας 2107718604) και ώρες: 8.00-13.00 να υποβάλουν Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση προσκομίζοντας τα απαραίτητα  δικαιολογητικά όπως περιγράφονται παρακάτω:
1) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο και άδεια διαμονής
2) Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων  Ε1, του τελευταίου φορολογικού έτους, όλων των μελών του νοικοκυριού
3) Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού
4) Δήλωση στοιχείων ακινήτου (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού
5) ΕΝΦΙΑ του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού
6) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
7) Λογαριασμό ΔΕΗ πρόσφατος
Σε περίπτωση ύπαρξης στο συγκεκριμένο νοικοκυριό ατόμου με αναπηρία ή ατόμου το οποίο χρήζει μηχανικής υποστήριξης, πρέπει να κατατεθούν ως πρόσθετα δικαιολογητικά:
8) Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ, για νοικοκυριό που περιλαμβάνει στη σύνθεσή του άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω
9) Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.
Σε περίπτωση που οποιοδήποτε εισοδηματικό ή περιουσιακό στοιχείο ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά την υποβολή της αίτησης σε σχέση με την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος , απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, συμβόλαια πώλησης ή αγοράς, δωρεάς, παραχώρησης ή κατασχετήριο, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κ.α.)

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.