ΥΠΕΣ: Καταγράψτε άμεσα ενέργειες και έργα των ΟΤΑ για την πανδημία (Έγγραφο)

Εξ. επείγον έγγραφο για την «καταγραφή έργων / ενεργειών Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της COVID-19 πανδημία», εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, θέτοντας προθεσμία αποστολής των απαραίτητων στοιχείων «αυστηρά έως τις 22 Ιουνίου».

Ειδικότερα, το Υπουργείο αναφέρει πως με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ και στο πλαίσιο της έγκρισης του αιτήματος προς την Ε.Ε. για αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ), ζητείται η ΑΜΕΣΗ καταγραφή των έργων / ενεργειών που έχουν υλοποιηθεί για την άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας από τους Φορείς της Αυτοδιοίκησης.

Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί, το Υπ. Εσωτερικών ζητά οι Οικονομικές Υπηρεσίες των Δήμων, των Περιφερειών, των Συνδέσμων, της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ, των ΠΕΔ και της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., να του υποδείξουν έργα / ενέργειες καταχωρημένα ανά Φορέα υλοποίησης / ανάθεσης, σύμβαση και διαδικασία ανάθεσης, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας ηλεκτρονικά συγκεκριμένο Πίνακα.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Τα έργα που θα αποτυπωθούν στον Πίνακα, θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

– η υλοποίησή τους να έχει ξεκινήσει μετά τις 11/3/2020,

– να έχουν ολοκληρωθεί ή η ολοκλήρωσή τους ως προς το φυσικό και οικονομικό τους αντικείμενο να προβλέπεται έως τις 30/11/2022,

– να μην έχουν συγχρηματοδοτηθεί από άλλους πόρους της ΕΕ και

– να έχουν ως αντικείμενο την άμεση βοήθεια στον πληττόμενο πληθυσμό και τον περιορισμό διάδοσης της νόσου, και ειδικότερα να αφορούν τις επιλέξιμες δαπάνες που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα του εγγράφου.

ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

1) Ο Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΥ) του κάθε ΟΤΑ (Δήμου ή Περιφέρειας) υποχρεούται να μεριμνήσει για την υποβολή του Πίνακα συμπληρωμένου με τα στοιχεία έργων και ενεργειών του ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων του (συμπεριλαμβανομένων των Σχολικών Επιτροπών).

2) Οι Π.Ο.Υ. των Συνδέσμων, της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ, των ΠΕΔ και της ΕΕΤΑΑ θα μεριμνήσουν για την υποβολή του Πίνακα με τα στοιχεία έργων και ενεργειών των Φορέων τους.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Το Υπουργείο ζητά, «λόγω των ιδιαίτερα πιεστικών προθεσμιών», οι Φορείς να αποστείλουν τα ζητούμενα στοιχεία «αυστηρά έως τις 22 Ιουνίου 2021» μαζί με το μηνιαίο αρχείο που αποστέλλεται στο πλαίσιο της διακριτής παρακολούθησης των δαπανών των ΟΤΑ λόγω covid.

Το αριθμ. 39509/27.5.2021 έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.