Το Δ.Ι.Ε.Κ Ζωγράφου στηρίζει με εθελοντές δασοπυροσβέστες τον ΣΠΑΥ! (φωτο)

Η περιοχή του Ζωγράφου μπαίνει δυναμικά στον τομέα της δασικής προφύλαξης και πυρόσβεσης δημιουργώντας τμήμα εθελοντών που θα συνδράμει τις προσπάθειες του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.).

Οι πρώτοι εθελοντές προέρχονται από τους καταρτιζόμενους του Δ.Ι.Ε.Κ. Ζωγράφου που έχουν την ειδικότητα Τεχνικός Δασικής Προστασίας  που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο καθώς κάνουν μαθήματα σχετικά με δασική νομοθεσία και έχουν αποκτήσει τις βασικές γνώσεις για τα πυροσβεστικά οχήματα και την προστασία δασών από πυρκαγιές.

Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που έγινε στο Δ.Ι.Ε.Κ., στους εθελοντές μίλησε εκ μέρους του ΣΠΑΥ ο Σύμβουλος του Προέδρου σε θέματα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, Φώτης Δημαρέσης, ο οποίος αφού ανέλυσε τις δράσεις και το έργο του Σ.Π.Α.Υ. αναφέρθηκε στο θέμα της προστασίας από τις πυρκαγιές.

Στη συνάντηση που διοργάνωσε η Διευθύντρια του Δ.Ι.Ε.Κ. Ζωγράφου Κωνσταντίνα Καδδά, παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Δήμου Ζωγράφου, Δήμος Μπουλούκος που είναι και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.