Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου: Να μην τολμήσουν να στοιβάξουν παιδιά νηπιαγωγείων σε δημοτικά και γυμνάσια!

Μετά από δυο χρόνια απραξίας και κούφιων υποσχέσεων προς τους γονείς για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, η δημοτική αρχή του κ. Θώδα προχωρά στο απαράδεκτο μέτρο της εγκατάστασης νηπιαγωγείων σε δημοτικά και γυμνάσια. Τους καλούμε να πάρουν πίσω τώρα αυτή την πρόταση, να μην την φέρουν καν στο δημοτικό συμβούλιο.

Πέρσι τους έφταιγε η πανδημία, 15 μήνες μετά τι τους φταίει άραγε; Δεν έχουν πολιτική δημιουργίας νέων δομών και αναβάθμισης των παλιών, αυτή η είναι η αλήθεια. Νυν και πρώην δήμαρχοι τόσα χρόνια δεν έβαλαν ούτε μια «πέτρα» για να χτίσουν νηπιαγωγεία. Κωφεύουν στα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών και γονιών για τις ακατάλληλες αίθουσες σε υπόγεια και την ανυπαρξία αιθουσών για την δίχρονη προσχολική αγωγή.

Αντί αυτού προχωράνε στο απαράδεκτο μέτρο του στιβάγματος προνηπίων και νηπίων με παιδιά  δημοτικού και εφήβους σε σχολεία που δεν τηρούν τις στοιχειώδεις προδιαγραφές για τις μικρές ηλικίες.

Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούν, να χαλάσουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής, να διεκδικήσουν την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε σύγχρονες αίθουσες με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό. Να αγωνιστούν για τις συνθήκες ζωής και εκπαίδευσης που έχουν ανάγκη τα παιδιά τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.