Μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα για την Ημέρα της Μητέρας

Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας έστειλε το εξής μήνυμα:
«Η Κυριακή 9 Μαΐου είναι αφιερωμένη στο πιο αγαπημένο πρόσωπο κάθε ανθρώπου, κάθε εποχής: Στις μητέρες όλου του κόσμου, σε εκείνες που μας έφεραν στον κόσμο, μας ανέθρεψαν, μας στήριξαν, στήριξαν τα όνειρα μας, μας εμπιστεύτηκαν, μας συμβούλευσαν και μας καθοδήγησαν σε κάθε μας βήμα, από το πρωτο μέχρι το τελευταίο που βρίσκονται δίπλα μας. Στις μητέρες που μας προσέφεραν την αγάπη τους και την αγκαλιά τους ως έκφραση της πιο ανιδιοτελούς αγάπης, ακατάπαυστα, δίχως όρια και προϋποθέσεις.
Μπορεί η γιορτή να καθιερώθηκε από το κίνημα γυναικών – μητέρων στην Αμερική το 1865, όμως δεν πρέπει να λησμονούμε το ρόλο της μητέρας στην Ελλάδα. Από τη Σπαρτιάτισσα μητέρα των αρχαίων χρόνων έως την ηρωίδα μητέρα της Εθνικής Επανάστασης του 1821 και του Αγώνα του 1940, έως τη σύγχρονη μητέρα, η οποία λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εποχής μας ο ρόλος της γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος, πιο σύνθετος, πιο απαιτητικός.
Ο σημερινός εορτασμός μας υπενθυμίζει ότι ο σεβασμός και η τιμή στο πρόσωπό της μητέρας, είναι η αυτονόητη υποχρέωση του καθενός μας απέναντί της. Μας δίνει μία ακόμα ευκαιρία, να τους πούμε και να τους δείξουμε πόσο τις αγαπάμε.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας εκτίμηση και ευγνωμοσύνη σε εκείνες που μας χάρισαν τη ζωή. Χρόνια πολλά και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλες τις μάνες!»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.