Μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά έστειλε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας.
«Η καθιέρωση της Πρωτομαγιάς ως ημέρας των εργαζομένων ούτε τυπική είναι ούτε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων για το δικαίωμα στην εργασία αλλά και για τα δικαιώματα σε αυτήν τα οποία κάποτε δεν ήταν αυτονόητα, αλλά και σήμερα και πάντα χρειάζονται διαρκή επιβεβαίωση και περιφρούρηση.
Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς υπενθυμίζει ότι οι αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι κατά το πέρασμα των χρόνων για την κατοχύρωση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους , από τις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις του Σικάγου έως τους αγώνες των καπνεργατών στη Δράμα, κατοχύρωσαν στην κυριολεξία με αίμα αυτό που όλοι απολαμβάνουμε σήμερα και για την διατήρηση και σεβασμό των οποίων έχουμε άπαντες υποχρέωση .
Σήμερα, 128 χρόνια από τον πρώτο εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις κατακτήσεις τους να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό όσων συνεχίζουν να αγωνίζονται.
Το δικαίωμα στην εργασία με δικαιώματα δεν αφορά κάποιους άλλους, αφορά όλους μας.
Είναι αναγκαία συνθήκη δημοκρατίας, προόδου και ανάπτυξης για κάθε γενιά εργαζομένων σε οποιονδήποτε τομέα», ανέφερε ο κ. Θώδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.