Όχι του ΣτΕ στο αίτημα Φουρθιώτη για αναστολή της μείωσης των μέτρων ασφαλείας του

Ο Φουρθιώτης είχε αστυνομική συνοδεία από τουλάχιστον 4 αστυνομικούς, θωρακισμένο αυτοκίνητο και συνοδευτικό αλλά και 24ωρη φύλαξη στο σπίτι του – Μετά την ακύρωση των μέτρων προστασίας από την ΕΛ.ΑΣ ο Φουρθιώτης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ενώ ο Μένιος Φουρθιώτης έχει ήδη συλληφθεί, σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτησή του με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε ορισμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί και διατεθεί για την προστασία του.

Υπενθυμίζεται, ότι με την προσβαλλόμενη από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έπαυσε η προσωπική φρούρησή του Μένιου Φουρθιώτη (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Ειδικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Χριστιάνα Μπολόφη) με την υπ΄ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε το αίτημα του. Μένιου Φουρθιώτη, με το σκεπτικό ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

Τι ισχυρίζεται ο Φουρθιώτης

Ο Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του συνηγόρου του Πάνου Λαζαράτου επικαλούμενος την ιδιότητα του δημοσιογράφου, ιδιοκτήτη ΜΜΕ, εκδότη και παρουσιαστή, υποστήριξε ότι υπήρξαν σε βάρος του απειλές (τηλεφωνικές και δια ζώσης), εξυβρίσεις, τηλεφωνικές οχλήσεις, παρακολουθήσεις, δικαστικές διαμάχες, απόπειρα διάρρηξης της οικίας του, τηλεφωνικές απειλές για τοποθέτηση βόμβας στο στούντιο τηλεοπτικού σταθμού κατά την διάρκεια εκπομπής του, κ.λπ. και για το λόγο αυτό ζητούσε κατ΄ επανάληψη την ενίσχυση της προστασίας του από την ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, στις 8.3.2021 και σε 3 ακόμη εν συνεχεία ημερομηνίες, ισχυριζόμενος ότι δέχεται τρομοκρατικές απειλές ζήτησε την διάθεση 8 αστυνομικών, δύο συνοδευτικών υπηρεσιακών μοτοσυκλετών και δυο αυτοκινήτων, καθώς και 24ώρη φρούρηση του σπιτιού του.

Πώς έλαβε αστυνομική προστασία ο Φουρθιώτης
Τελικά του χορηγήθηκαν 4 αστυνομικοί, ένα αυτοκίνητο, μια μοτοσυκλέτα. 24ώρη και καθημερινή φρούρηση της κατοικίας του και η συνέχιση φρούρησης των χώρων εργασίας τους σε καθημερινή 24ώρη βάση.

Ακολούθησαν και νέα αιτήματα για ενίσχυση της φρούρησής του, της οικίας του, κ.λπ., αλλά μετά από το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί για το θέμα της ασφάλειας του Μένιου Φουρθιώτη, εκδόθηκε η προσβαλλόμενη πράξη (31.3.2021) του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τα μέτρα ασφαλείας.

Κίνδυνο για την σωματική του ακεραιότητα επικαλείται ο Φουρθιώτης

Στην αίτηση αναστολής υποστήριζε ότι από την επίμαχη πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή και σωματική ακεραιότητά του, ενώ έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτές θα συνεχιστούν, κάτι που παράλληλα μεταφράζεται σε διαρκή και άμεσο κίνδυνο βαριάς σωματικής βλάβης του, ακόμη και τον θάνατό του.

Παράλληλα, επικαλέστηκε ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του λόγω των αλλεπάλληλων απειλών κατά της ζωής του, ενώ επικαλέστηκε ψυχοσωματικές παθήσεις.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει επικαλεστεί νέα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής του και κατά συνέπεια έκριναν ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής». Και με το σκεπτικό αυτό οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση αναστολής.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.