Για τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου της εταιρείας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (πρώην ΠΥΡΚΑΛ) και την απόδοση της έκτασης στον Δήμο

Η Ν.Ε. καλύπτει τις Οργανώσεις Μελών των Δήμων Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού, Ηλιούπολης, Ζωγράφου και Καισαριανής.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δεκαετίες τώρα, πάγιο αίτημα και σταθερή  διεκδίκηση των δημοτών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής είναι η μετεγκατάσταση της ΠΥΡΚΑΛ και η απόδοση της έκτασης στον Δήμο (σήμερα ΔήμοςΔάφνης-Υμηττού). Στόχος αφενός η δημιουργία ενός πάρκου υπερτοπικής σημασίας, με ελεύθερη πρόσβαση και πολλαπλές ήπιες χρήσεις (εγκαταστάσεις πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής, μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας, υψηλό πράσινο με την ταυτόχρονη ανάδειξη και αξιοποίηση όσων κτιρίων χαρακτηριστούν διατηρητέα) αφετέρου ο  εκσυγχρονισμός και η  αναβάθμιση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας διασφαλίζοντας  την θέση των εργαζόμενων.

Αντί των παραπάνω, πραγματοποιήθηκε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη του Πρωθυπουργού και η εξαγγελία ενός «Πάρκου» Υπουργείων μέσω ΣΔΙΤ. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού  ο οποίος  λειτούργησε ως κομματικός εκπρόσωπος της κυβερνητικής πρότασης και όχι ως εκπρόσωπος και εκφραστής των συμφερόντων των κατοίκων της περιοχής.

Στηρίζουμε τον αγώνα των δημοτών και των κατοίκων ενάντια στην «Υπουργειούπολη» που σχεδιάζουν, η οποία έρχεται σε αντίθεση με κάθε πολεοδομική, περιβαλλοντική και οικονομικo-κοινωνική λογική και επιμένουμε στην απόδοση της έκτασης στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού για αξιοποίηση σύμφωνα τόσο με την Απόφαση 79 του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2011 όσο και με το ΦΕΚ 1061/1996, που προβλέπει «Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτιστικών χρήσεων, χρήσεων πρασίνου, δημοτικής αγοράς και κέντρου υγείας».

Το σύνολο των στελεχών και μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής και των Οργανώσεών μας βρίσκεται ήδη σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.  Θα σταθούμε ενεργά στο πλευρό των κατοίκων, των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας, γιατί η τύχη της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ μας αφορά όλους.

 Η Ν.Ε. Ανατολικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.