Σύλλογος Γονέων&Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου: «Τι γίνεται με τις γονικές άδειες»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΠΡΟΣ:  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                                                                                                                                ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                                                                                                                                   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ                                                                                                                              ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

            ΖΩΓΡΑΦΟΥ 9/4/2021                                                                               Αρ. Πρωτοκόλλου – 12

”ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ”

                Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και από το πρώτο κλείσιμο των σχολείων, οι εργαζόμενοι γονείς που κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για να συνδράμουν τα παιδιά τους υποχρεώνονται σε χρήση ημερών κανονικής άδειας! Έτσι εξανεμίστηκε η μισή άδεια το 2020. Φέτος, ως τα τέλη Μαρτίου 2021, έχουμε ήδη χρεωθεί 7 ημέρες κανονικής άδειας, όσοι κάναμε πλήρη χρήση της άδειας ειδικού σκοπού από τις 11 Φεβρουαρίου, με άγνωστο ακόμη το πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία. Μπροστά στις καλοκαιρινές διακοπές ,οι μέρες της άδειας μας είναι ελάχιστες για την ξεκούραση μας μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα .

Με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένουν κλειστά τα σχολεία, αφού αρνήθηκε να πάρει εγκαίρως τα αναγκαία μέτρα που ζητούσαμε γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Με δική τους ευθύνη δεν μειώνονται τα κρούσματα αφού δεν πήραν μέτρα στα ΜΜΜ, στους χώρους που εργαζόμαστε ,δεν προσέλαβαν γιατρούς και δεν ενίσχυσαν τα δημόσια νοσοκομεία. Μόνιμη λύση τους η ατομική ευθύνη!

Συντασσόμενοι με την ΑΣΓΜΕ και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής που έχουν επισημάνει πολλές φορές από την αρχή της πανδημίας ζητάμε:

  • Να μην υπολογιστούν οι ημέρες κανονικής αδείας που χρεώθηκαν στα πλαίσια της άδειας ειδικού σκοπού
  • Να αναλάβουν ο δήμος και το κράτος την ευθύνη και το κόστος διοργάνωσης καλοκαιρινών camp, δωρεάν για όλα τα παιδιά που θέλουν να συμμετάσχουν.
  • Να λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις και με ευθύνη του κράτους και των δήμων να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών και των εργαζομένων. Να διευρυνθεί ο αριθμός των παιδιών – δικαιούχων με βάση τα κριτήρια των υποδομών και των μέτρων προστασίας.
  • Να επαναλειτούργησαν οι αθλητικοί σύλλογοι με τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                                                 ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

1)ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ                                                                                                  ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

2)ΑΣΓΜΕ

3)ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

4)ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.