Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Αγαπώ Ζωγράφου», Κωστής Παπαναστασόπουλος, σχολιάζει την κοπή των δέντρων: Κάποιοι λένε «εδώ καίγονται δάση, για δύο δέντρα θα ασχοληθούμε;»

Κάποιοι λένε «εδώ καίγονται δάση, για δύο δέντρα θα ασχοληθούμε;»
Ναι, για 2 δέντρα θα ασχοληθούμε διότι μας προβληματίζει η επιπολαιότητα και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα του αστικού πρασίνου η σημερινή διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου.
Σε γραπτό αίτημα που είχαμε κάνει τέλη Οκτωβρίου του 2020, οι υπηρεσίες του Δήμου μας ενημέρωσαν ότι έχουν κοπεί πάνω από 65 δένδρα (μη συμπεριλαμβανομένων των 25 δένδρων στην Εθνικής Αντιστάσεως, που αθροιστικά υπερβαίνουν τουλάχιστον τα 90 δένδρα τέλη του 2020).
Όλα αυτά μέχρι τέλη Οκτωβρίου του 2020.
Τώρα ο κατάλογος των δέντρων που έχουν κοπεί μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου είναι μακρύς.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια, ο μέσος όρος των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε κοπή δένδρων δε ξεπερνούσε τις 15 σε ετήσια βάση.
Αυτό σημαίνει ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου κόβει 5 φορές (!) περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και διοικήσεις.
Σε ερώτησή μας για τον αριθμό των δένδρων που έχουν αντικατασταθεί με νέα αστικά δένδρα ακόμα αναμένουμε απάντηση.
Ενημερωτικά να αναφέρω ότι υπάρχουν κάποιες φορές που δικαιολογείται η κοπή δέντρου, όπως σε περιπτώσεις που εμποδίζει την είσοδο – έξοδο αναπηρικού αμαξιδίου, την ασφαλή διέλευση πεζών με μοναδική προϋπόθεση να αντικαθίσταται άμεσα το κομμένο δένδρο με άλλο αστικό δένδρο, σε διπλανό σημείο.
Εμείς, ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Αγαπώ Ζωγράφου θα υπερασπιστούμε την αξία του αστικού πρασίνου.
Τα δένδρα είναι το σημαντικότερο στοιχείο πρασίνου της πόλης μας και αποφέρουν σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, πολλαπλάσια του κόστους συντήρησής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.