Επιστολή – «βόμβα» του Κωνσταντίνου Πίτσιου για την άκυρη διαγραφή του από τον Βασίλη Θώδα: «…αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα…»

Ζωγράφου, 26.03.2021

 Προς

Δήμαρχο – Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Μέλοι Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοτικές Παρατάξεις

Νομικά Πρόσωπα Σωματείων

Γενικό Γραμματέα

Προς την αξιότιμη Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή και σας ζητώ, λόγω αρμοδιότητάς σας, όπως αναγνωστεί προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και διαβιβαστεί αρμοδίως στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ – Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε και αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου. Μετά εκπλήξεως και βαθειάς θλίψης, πληροφορήθηκα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Δήμου μας, ότι ο Πρόεδρος της Δημοτικής Παράταξης – Σύμπραξης «Ζωγράφου ώρα για δουλειά Ενωτική δύναμη για μια ανθρώπινη πόλη Εδώ ζω Βιώσιμη πόλη Πολίτες σε δράση Νέα πορεία» και νυν Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, μέσα από μια καθ’ όλα μυστική και πλήρως εξωθεσμική διαβλητή διαδικασία, αποφάσισε να με διαγράψει από μέλος της παρατάξεως με την ομολογουμένως ανεπαρκή έως και αστεία επίφαση της κακής συμπεριφοράς και της μη συμφωνίας μου με τις απόψεις του.

Επιτρέψτε μου να σχολιάσω κατ’ αρχάς την διαδικασία η οποία επιλέχθηκε για την διαγραφή μου και η οποία είναι παντελώς άκυρη σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων ορίζει, σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 5 του ν. 3852/201012, τα εξής: οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να διαγραφούν από τη δημοτική παράταξη στην οποία ανήκουν. Για να λάβει χώρα το ανωτέρω, εάν η δημοτική παράταξη έχει τουλάχιστον τρία μέλη, απαιτείται απόφαση της πλειοψηφίας των δύο τρίτων αυτών. Η απόφαση πρέπει να είναι ειδικά αιτιολογημένη ενώ το πρακτικό λήψης της απόφασης, το οποίο φέρει τις απαιτούμενες υπογραφές, κοινοποιείται υποχρεωτικά στον πρόεδρο του οικείου δημοτικού συμβουλίου, δίχως όμως να ελέγχεται από αυτόν, καθώς και στον διαγραφέντα σύμβουλο.

Το θεσμικό πλαίσιο αναπτύσσεται επαρκώς στην υπ’ αριθμόν 91 ΑΠ 59851/21-8-2019 (ΑΔΑ: 69ΒΖ465ΧΘ7-Λ65) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, την οποία ο αξιότιμος δήμαρχος αν και επικαλείται στην απόφασή του, πλημμελώς μελέτησε και πόσο μάλλον εφήρμοσε. Όπως προφανώς καταλαβαίνετε από την παραπάνω παράθεση της διαδικασίας, ο δημοτικός σύμβουλος διαγράφεται κατόπιν ψηφοφορίας με την παρουσία ελαχίστων των 2/3 των μελών του συμβουλίου της παρατάξεως του, της παρατάξεως στην οποία ανήκει και όχι του πλήθους των παρατάξεων που απαρτίζουν την δημοτική αρχή ή όποια έτερη σύμπραξη παρατάξεων. Αυτό συμβαίνει διότι η απόφαση διαγραφής είναι μια σοβαρή πολιτική απόφαση που αφορά την εσωτερική διάρθρωση της ίδιας της παράταξης και όχι των λοιπών παρατάξεων που συνεργάστηκαν για λόγους λειτουργικότητας της δημοτικής αρχής. Δια αυτόν και μόνο τον λόγο και καθώς η απόφαση διαγραφής είναι καταρχήν και κατ’ ουσίαν άκυρη, παρακαλώ και πάλι όπως διαβιβαστεί αρμοδίως η παρούσα, στην αρμόδια υπηρεσία ήτοι την Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ – Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Αναφερόμενος όμως στη σοβαρή πολιτική απόφαση που περιγράφει ως προαπαιτούμενη το θεσμικό πλαίσιο και δη επαρκώς αιτιολογημένη, επιτρέψτε μου να σας παραθέσω τι σημαίνει σοβαρή πολιτική απόφαση και πόσο μάλλον επαρκώς αιτιολογημένη για τον κ. Θώδα, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης διαγραφής. Σύμφωνα με το σκεπτικό της, οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Θώδας εισηγήθηκε τη διαγραφή μου είναι κατ’ αρχάς αυτός της «κακής συμπεριφοράς» και δευτερευόντως αυτόςτης διαφωνίας με τις απόψεις του.

Φαίνεται λοιπόν, ότι στην σύγχρονη δημοκρατική εποχή και πρακτική, στην οποία η κύρια επιδίωξη κάθε σοβαρού και λογικού πολιτικού και θεσμικού προσώπου είναι να αντίκειται στον λαϊκισμό και τις ακρότητες, κάθε άποψη η οποία εκφράζεται με γνώμονα τον πολύπαθο δημότη αλλά δεν συμφωνεί με αυτή του κ. Θώδα, είναι συμπεριφορά που παραπέμπει σε «κακό παιδί», το οποίο πρέπει να τιμωρηθεί για τις αταξίες του. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με το δημοκρατικό ιδεώδες του Δημάρχου και πόσο μάλλον με τις αρχές και τις αξίες που διαφαίνονται μέσα από τους λόγους διαγραφής μου και τους οποίους παραδόξως δεν διστάζει να ισχυριστεί.

Κύριοι συνάδελφοι, σε μια εποχή υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, που ο δημότης και κάτοικος του δήμου μας μαστίζεται από όλα τα γνωστά ανυπέρβληταοικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά δεινά, είναι ευχής έργον να υπάρχουν άνθρωποι με γνήσιο και ανιδιοτελές ενδιαφέρον για τον πλησίον, τον πολίτη, τον δημότη, τον κάτοικο, το αστικό περιβάλλον, τις υποδομές, τον ποιοτικό τρόπο ζωής και που να μην φοβούνται να προτάξουν τα στήθη τους προκειμένου να επιλύσουν τα χρόνια προβλήματα του δήμου, ακόμη και αν χαρακτηριστούν ως «κακά παιδιά».

Κυρίες και κύριοι όπως λέει ο λαός μας, αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα και σας παροτρύνω θερμώς να κάνετε το ίδιο. Γιατί ο ρόλος μας στο δημοτικό συμβούλιο και στον δήμο είναι θεσμικός και βρίσκεται αποκλειστικώς στη υπηρεσία του δημότη. Όποιος προτάσσει το προσωπικό του συμφέρον, τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τις ατομικές του επιδιώξεις, όποιος θεωρεί ότι έχει αυτονόητο ή κληρονομικό δικαίωμα στην θέση του και προσπαθεί αντί να επιβραβεύσει την πρωτοβουλία, να φιμώσει την πολυφωνία και την δημοκρατία, την δράση και την προσπάθεια, πλανάται πλάνην οικτράν.

Δεν θα αναφερθώ περαιτέρω στο παραπάνω θεσμικό και ουσιαστικό ατόπημα. Θα πω μόνο με βαθειά περηφάνεια ότι είμαι ένας άνθρωπος που στήριξα την παράταξή μου, την υποψηφιότητα του κ. Δημάρχου και την συμμετοχή των μελών της συμπαράταξης στην διοίκηση του δήμου, ακόμη και αυτούς με τους οποίους έχουμε ιδεολογικό χάσμα και αυτό γιατί σέβομαι και εκτιμώ όλες τις απόψεις. Αν όμως πρέπει να διαλέξω μεταξύ της διοίκησης και του δημότη, θα βρίσκομαι πάντα κοντά στον δημότη και θα τάσσομαι υπέρ του δικαίου και του ηθικού για το καλό όλων και κυρίως για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Οι παλαιοκομματικές πρακτικές δεν μου αξίζουν και δεν με τιμούν.

Σας ευχαριστώ θερμά και παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Κωνσταντίνος Γ. Πίτσιος

Αρχιτέκτων Μηχανικός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«BOMBA» MEΓΑΤΟΝΩΝ με την διαγραφή Πίτσιου! Με ποιο δικαίωμα και ποια δικαιοδοσία, σύμπραξη παρατάξεων χρησιμοποιεί την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας; Έχουν υπογραφεί και άλλα ιδιωτικά έγγραφα από τον Δήμαρχο με τη σφραγίδα του Δήμου; Πετάξατε χαρταετό πριν την Καθαρά Δευτέρα κύριοι! ΠΡΟΣΟΧΗ στις ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ! (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Η … «express» διαγραφή Πίτσιου με «άρωμα» ΠΑΣΟΚ, το «ευχαριστώ» Θώδα για το Πάρκο Γουδί και η γυναίκα του Καίσαρα που δεν πάει στον δήμο Ζωγράφου! ΟΛΟ το παρασκήνιο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο «Zografounews» με ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Οι εκθέσεις και μελέτες του Κωνσταντίνου Πίτσιου που βρίσκονται στα αζήτητα! Αυτόν διαγράψατε κύριε Θώδα; Ο απόλυτος πολιτικός παραλογισμός!Τους «μοναχικούς καβαλάρηδες» θα έπρεπε να τους σέβεστε Δήμαρχε! (ΕΓΓΡΑΦΑ&ΦΩΤΟ)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ… Ο δήμαρχος Ζωγράφου διόρθωσε το τραγικό λάθος και κοινοποίησε εκ νέου την διαγραφή από την παράταξη στον Κωνσταντίνο Πίτσιο ΧΩΡΙΣ την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας! ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του «Zografounews»! Άραγε η σφραγίδα του Δήμου κυκλοφορεί και εκτός του χώρου του Δημαρχείου; (ΦΩΤΟ&ΕΓΓΡΑΦΑ)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.