Ο Δήμος Ζωγράφου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τιμά την Ιστορία του Έθνους μας

Ο Δήμος Ζωγράφου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ετοίμασε ένα τιμητικό αφιέρωμα ιστορικής μνήμης για τους πρωτεργάτες της Παλιγγενεσίας.
Ανήμερα της εθνικής επετείου, το πρωί της Πέμπτης 25 Μαρτίου 2021, θα μεταδοθούν σε ολόκληρη την πόλη αποσπάσματα από κείμενα των πρωταγωνιστών του 1821 ζωντανεύοντας τις μαρτυρίες, τους όρκους, τις περιγραφές των γεγονότων από εκείνους, οι οποίοι έγραψαν μία από τις ενδοξότερες σελίδες του Ελληνικού Έθνους.
Συγκεκριμένα, και στις τρεις περιοχές του Δήμου μας, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδί θα ακουστούν αποδόσεις ιστορικών κειμένων αναγνωσμένα από ηθοποιούς και επενδεδυμένα με μουσικές και τραγούδια που έχουν αναφορά στο 1821.
Το αφιέρωμα μνήμης περιλαμβάνει αποσπάσματα από τον όρκο της Φιλικής Εταιρείας , την επαναστατική προκήρυξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας, την επιστολή της Μαντούς Μαυρογένους στις Γαλλίδες γυναίκες, την περιγραφή της εξόδου του Μεσολογγίου, την αυτοβιογραφία της Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου με αναφορά στον ξεσηκωμό των Ελλήνων, την ομιλία του Ιωάννη Καποδίστρια στην 1η Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη, την ιστορική ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα το 1838.
Η ηχητική ιστορική αναδρομή θα μεταδοθεί τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ταυτόχρονα στο Μνημείο Ηρώων στου Ζωγράφου, στην Πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια και στο πάρκο Γουδί
Οι ώρες μετάδοσης του αφιερώματος είναι οι εξής: 10:00 π.μ έως 11.15 π.μ. 12:30 μ.μ. έως 13:45 μ.μ. και 18:00 μ.μ. έως 19:15 μ.μ.
Ο Δήμος Ζωγράφου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τιμά την Ιστορία του Έθνους μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.