Έρευνα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας για τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα με τη συμμετοχή του Δήμου Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι μεταξύ των δύο Δήμων της Ελλάδας που συμμετέχουν στην έρευνα που αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας για τους ηλικιωμένους στη χώρα και διεξάγεται από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Σκοπός της έρευνας είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και η εξαγωγή συμπερασμάτων που θα αποτελέσουν τη βάση για την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στις δομές των ΚΑΠΗ, των ΚΗΦΗ και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο Δήμος Ζωγράφου, συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους στη χώρα που προσφέρει στους πολίτες της τρίτης ηλικίας και τα τρία προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας (ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι).

«Πιστεύω σε αυτήν την προσπάθεια, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Για μία νέα προοπτική των ατόμων τρίτης ηλικίας πρέπει να αναβαθμιστούν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Το πιστεύουμε, είμαστε απαιτητικοί από τους δημιουργούς ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των ατόμων τρίτης ηλικίας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης στη διαδικτυακή συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία της  Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ζωγράφου Ρένας Χαλκιαδάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Διευθύντριας και των Προϊσταμένων των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου .

«Αποτελεί πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον Δήμο Ζωγράφου η συμμετοχή του στην έρευνα αυτή. Πιστεύουμε ότι θα εξαχθούν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα από αυτήν τη συνεργασία, τα οποία αισιοδοξούμε ότι θα συμβάλλουν στο μέλλον στη βελτιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα τρίτης ηλικίας. Πολύ σύντομα θα βρίσκεται στη διάθεση των συμπολιτών μας σχετικό ερωτηματολόγιο προκειμένου να απαντηθεί, όχι μόνο από τους ωφελούμενους των ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ και «Βοήθεια στο Σπίτι» δομών αλλά και από όσους συνδημότες μας το επιθυμούν», τόνισε από την πλευρά της η κα. Χαλκιαδάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.