Η … «express» διαγραφή Πίτσιου με «άρωμα» ΠΑΣΟΚ, το «ευχαριστώ» Θώδα για το Πάρκο Γουδί και η γυναίκα του Καίσαρα που δεν πάει στον δήμο Ζωγράφου! ΟΛΟ το παρασκήνιο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο «Zografounews» με ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!

Ο απόλυτος πολιτικός παραλογισμός!

Πριν μερικές μέρες το «zografounews.gr» σας είχε ενημερώσει ότι ο Κωνσταντίνος Πίτσιος διεγράφη από την δημοτική ομάδα του δημάρχου Βασίλη Θώδα. Πάμε όμως να δούμε ποιοι ακριβώς τον διέγραψαν και για ποιο λόγο.

Διαβάστε προσεκτικά τα έγγραφα:

Ας τα πάρουμε από την αρχή: 

Η διοίκηση Θώδα μέσω της δημοτικής αστυνομίας θυροκόλλησε τα παραπάνω έγγραφα  στην οικία του κ.Πίτσιου στου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες θυροκολλήθηκαν και στο γραφείο του στο Χαλάνδρι. Άραγε είχε ενημερωθεί ο Κωνσταντίνος Πίτσιος για την απόφαση της διαγραφής; Απ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ΟΧΙ! Τι λένε λοιπόν τα έγγραφα που σας παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το «zografounews»;

Ότι ο κ.Πίτσιος διεγράφη από τη δημοτική ομάδα του Θώδα «διότι οι ενέργεις και η συμπεριφορά του δεν συνάδουν με τις αρχές, τη δεοντολογία και τις πρακτικές της δημοτικής παράταξης». 

Ερωτήματα που «καίνε» ζητούν απαντήσεις:

-Τι σημαίνει αυτό ακριβώς;  Τι ενέργειες έκανε ο κ.Πίτσιος και ποια ακριβώς ήταν η συμπεριφορά του που δεν άρεσε στους διοικούντες;

-Πώς προέκυψε κ. Θώδα αυτή η διαγραφή; Είχε τη δυνατότητα να απολογηθεί γι’ αυτά που τον κατηγορείτε;

-Ποιοι την αποφάσισαν στην ουσία; Οι υφιστάμενες συνεργαζόμενες παρατάξεις και οι ξενόφερτοι που προέρχονται από άλλους χώρους στον άνθρωπο που πήρε 530 προσωπικούς ψήφους από τον λαό του Ζωγράφου;

Να σας θυμίσουμε γιατί μάλλον ξεχνάτε εύκολα ότι ολόκληρη η παράταξη του κ.Γιαννακόπουλου με 65 ονόματα υπ.δημοτικούς συμβούλους συγκέντρωσε μόλις 1350 ψήφους! Αυτοί που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ διαγράφουν ποιον; Τον Κωνσταντίνο Πίτσιο που βοήθησε να λυθεί το πρόβλημα με το πάρκο Γουδί;

-Πως προέκυψε λοιπόν η διαγραφή στον άνθρωπο που ΚΙΝΗΣΕ τα ΝΗΜΑΤΑ για το Πάρκο Γουδί;

-Έχετε άραγε διαβάσει και αν την έχετε διαβάσει , έχετε άραγε καταλάβει την έρευνα του Κωνσταντίνου Πίτσιου για το Πάρκο Γουδί; Γιατί εμείς τη διαβάσαμε. Αντί λοιπόν η διοίκηση του δήμου να την κάνει ΣΗΜΑΙΑ, προβαίνει στη ΔΙΑΓΡΑΦΗ του, για αντιδεοντολογικούς λόγους! Αυτά μόνο στον δικό μας δήμο μπορούν να συμβούν!

Το Πάρκο στο Γουδί, οι ενέργειες του Πίτσιου, το «αλαλούμ» με τον δήμο Αθηναίων και η αδράνεια ετών από τις διοικήσεις του δήμου ΖΩΓΡΑΦΟΥ! – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

Το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί αποτελεί σήμερα τον μοναδικό, μεγάλο, ελεύθερο, δημόσιο χώρο στην Αθήνα.

Ενα ενιαίο αστικό τοπίο στο οποίο κύριο ρόλο παίζουν τα φυσικά χαρακτηριστικά, η ιστορικότητα του χώρου κι η αρχιτεκτονική αξία των κτισμάτων του.

Ποιο είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί

Το έτος 1938 γίνεται ο πρώτος προσδιορισμός διοικητικών ορίων μεταξύ των Δήμων Αθηναίων και Ζωγράφου. Η περιοχή Γουδί μοιράζεται στους δύο Δήμους με όριο την οδό Παπαδιαμαντοπούλου και την επέκτασή της.

Το έτος 1977 με το Ν.732/1977 η βουλή των Ελλήνων αποφασίζει την παραχώρηση 965 στρεμμάτων στους Δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου από εκτάσεις του ΤΕΘΑ της περιοχής Γουδί για την δημιουργία άλσους.

Την ίδια χρονιά το σχέδιο πόλης του Δήμου Ζωγράφου επεκτείνεται και δημιουργούνται δύο νέα οικοδομικά τετράγωνα στην βορινή πλευρά του στρατοπέδου ΖΟΡΜΠΑ, το πρώτο για την ανέγερση σχολείου και το δεύτερο ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου, εντός του οποίου βρίσκεται ο γνωστός σε όλους μας πολυχώρος ΡΥΘΜΟΣ.

Το έτος 1988 ο Δήμος Αθηναίων ολοκληρώνει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ των άλλων (αυθαίρετα) και το πάρκο Γουδί.

Τι είναι όμως το ΓΠΣ;

Είναι η διοικητική πράξη που καθορίζει την περιοχή των διοικητικών ορίων του κάθε Δήμου. Σύμφωνα με τον ανωτέρω Ν.732/1977 στους Δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου θα περιέρχονταν το ΕΝΤΟΣ των ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΟΡΙΩΝ τμήμα της μείζονος έκτασης των 965 στρεμμάτων.

Το πάρκο Γουδί το έτος 1988 παρέμεινε στην ιδιοκτησία του ΤΕΘΑ και δεν είχε παραχωρηθεί ακόμη σε κανέναν από τους ανωτέρω Δήμους.

Επιπρόσθετα εσφαλμένα, το όριο του ΓΠΣ του Δήμου Αθηναίων συμπεριέλαβε οικοδομικά τετράγωνα του σχεδίου πόλης του Δήμου Ζωγράφου, νότια της οδού Γ. Παπανδρέου καθώς και τα δύο ανωτέρω οικοδομικά τετράγωνα της επεκτάσεως σχεδίου πόλης του Δήμου Ζωγράφου του έτους 1977 (σχολείο – πολυχώρος ΡΥΘΜΟΣ).

Την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του έτους 1989, ο Δήμος Ζωγράφου ακολουθεί με το δικό του Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο καθορίζοντας το όριο με το Δήμο Αθηναίων την οδό Γ. Παπανδρέου. Την χρονιά αυτή και 4 μήνες αργότερα, το ΤΕΘΑ, κατ’ εφαρμογή του Ν.732/1977 παραχώρησε στο Δήμο Ζωγράφου τα 49 στρέμματα του σημερινού πάρκου Γουδί. Η παραχώρηση αυτή επισφράγισε το γεγονός ότι η έκταση ανήκε στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζωγράφου. Σε διαφορετική περίπτωση η έκταση του πάρκου θα έπρεπε να είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Αθηναίων γεγονός που δεν συνέβη ποτέ.

Ο Δήμος Ζωγράφου αποδέχθηκε τη δωρεάν παραχώρηση της έκτασης του πάρκου Γουδί και προέβη στην μεταγραφή του τίτλου παραχώρησης στο Υποθηκοφυλακείο Ζωγράφου στον Τόμο:119, με αύξοντα αριθμό: 93. Εδώ επισημαίνεται ότι ο Δήμος Ζωγράφου έχοντας πρόσφατα καθορίσει τα όρια του ΓΠΣ, θα έπρεπε να προβεί άμεσα στη διόρθωση των διοικητικών του ορίων συμπεριλαμβάνοντας την παραχωρηθείσα έκταση των 49 στρεμμάτων του πάρκου Γουδί.

Ο Δήμος Αθηναίων δεν διόρθωσε τα διοικητικά όρια και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να το θεωρεί δικό του

Έκτοτε και διανύοντας το 32ο έτος μετά την ανωτέρω παραχώρηση τα διοικητικά όρια του Δήμου Ζωγράφου ουδέποτε μεταβλήθηκαν. Μεταβολή στα διοικητικά όρια είχαμε το έτος 2004 από το Δήμο Αθηναίων, αποδίδοντας τα οικοδομικά τετράγωνα πλησίον της οδού Γ. Παπανδρέου και των δύο τετραγώνων της επέκτασης του σχεδίου πόλης του Δήμου Ζωγράφου που εκ παραδρομής προφανώς είχαν συμπεριλάβει.

Δεν συνέβη βέβαια το ίδιο και για το πάρκο Γουδί, που παρότι ο Δήμος Αθηναίων γνώριζε ότι είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Ζωγράφου από το έτος 1989, δεν προέβη στη διόρθωση των διοικητικών του ορίων αλλά συνεχίζει μέχρι και σήμερα διοικητικά να το συμπεριλαμβάνει στα όρια του.

Μολονότι ότι ούτε ο Δήμος Ζωγράφου έχει προβεί στη διόρθωση, παραταύτα κατέχει το πάρκο και εκτελεί δημόσια έργα – Ποιοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο 

Στον αντίποδα, αν και ο Δήμος Ζωγράφου δεν έχει προβεί στη διόρθωση των διοικητικών του ορίων, νέμεται και κατέχει τον χώρο του πάρκου Γουδί, εκτελεί δημόσια έργα, όπως λχ με την απόφαση του ΔΣ 117/1994 πραγματοποιείται η οριστική παραλαβή της περίφραξης των 49 στρεμμάτων του πάρκου, καθορίζει χώρο για την ανέγερση Ιερού Ναούμε την απόφαση ΔΣ 237/1997, ιδρύει την ενορία Εισοδίων της Θεοτόκου με έδρα τον ανωτέρω ναόμε την απόφαση ΔΣ 581/1997.

Αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι κ.κ. Πίτσιος – Μπούσιας 

Αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο για την λήψη των ανωτέρω αποφάσεων των ΔΣ είχαν οι κ.κ. Πίτσιος Κωνσταντίνος και Μπούσιας Νικόλαος.

Πρόσθετες διοικητικές πράξεις του Δήμου Ζωγράφου στο πάρκο Γουδί

Ø  Απόφαση ΔΣ 356/2017, κατηγοριοποίηση και αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ και το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ø  ‘Έγκριση ΟΕΥ του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου (ΦΕΚ-582/Β/2017).

Ø  Απόφαση ΔΣ 167/2019 έγκριση κανονισμού λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΝΠΔΔ πολιτισμού και αθλητισμού και ειδικότερα για το Αθλητικό Συγκρότημα Γουδί, το οποίο βρίσκεται στο πάρκο Γουδί και το οποίο περιλαμβάνει:

Ένα (1) γήπεδο ποδοσφαίρου,
Ένα (1) κλειστό γήπεδο, με προδιαγραφές για διεξαγωγή προπονήσεων και επίσημων αγώνων αθλημάτων καλαθοσφαίρισης (basket) και πετοσφαίρισης (volley),
Πέντε (5) γήπεδα αντισφαίρισης (tennis), με διεθνείς προδιαγραφές για προπονήσεις και επίσημους αγώνες,
Τέσσερα (4) μίνι γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5.
Από το έτος 1989 μέχρι και σήμερα δηλαδή σχεδόν 32 ολόκληρα χρόνια, η διοικητική αρμοδιότητα στο Πάρκο Γουδί ασκείται ΜΟΝΟ από το Δήμο Ζωγράφου, αναλαμβάνοντας τις σχετικές δαπάνες για την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τη συντήρηση των δικτύων, τον καλλωπισμό του πάρκου, τη λειτουργία των αναψυκτήριων, την λειτουργία του Ωδείου Ζωγράφου κλπ.

Είναι τελικά ορθές οι ενέργειες αυτές από το Δήμο Ζωγράφου;;; και αν ΝΑΙ τι διοικητικά δικαιώματα αντλεί από αυτές όλα αυτά τα χρόνια;;;

ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!

Προς ενίσχυση της διοικητικής δικαιοδοσίας του Δήμου Ζωγράφου συνεπικουρεί και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου με την τέλεση των ιερών μυστηρίων και τη δήλωση – καταχώρηση των σχετικών πράξεων στο ληξιαρχείο του Δήμου Ζωγράφου (πιθανώς και παράτυπα).

Τριάντα και πλέον χρόνια, από τη δωρεάν παραχώρηση του πάρκου Γουδί από το ΤΕΘΑ στους πολίτες του Δήμου Ζωγράφου, για την δημιουργία άλσους, καμιά δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με το θέμα της διοικητικής αρμοδιότητας του πάρκου. Το θέμα βγήκε στην επιφάνεια ύστερα από τις καταγγελίες της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ», για τις οικοδομικές εργασίες στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου εντός του πάρκου.

Το αρμόδιο Υπουργείο που ήταν αποδέκτης της ανωτέρω καταγγελίας έδωσε την εντολή και στους δύο Δήμους δια των Υπηρεσιών τους να επιληφθούν της υπόθεσης. Ακολούθησε η γνωστή ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών των δύο Δήμων για το ποιος έχει την αρμοδιότητα να επιληφθεί των καταγγελιών με κατάληξη την έκθεση αυτοψίας να συντάσσει τελικά η υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται στην έρευνα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού κ. Κωνσταντίνου Πίτσιου, με MASTER OF ART στον Πολεοδομικό Σχεδιασμό, Δημοτικού Συμβούλου, τέως Αντιπροέδρου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ και νυν Αντιπρόεδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, καθώς και Εντεταλμένου Συμβούλου στην Πολεοδομία Ζωγράφου.

Τι ενέργειες έκανε ο Πίτσιος 

Από την θέση που υπηρέτησε ο Κωνσταντίνος Πίτσιος  και έχοντας βαθιά γνώση των προβλημάτων που ταλάνιζαν δεκαετίες το Δήμο Ζωγράφου σχετικά με τον πολυχώρο ΡΥΘΜΟ (θεωρούνταν λανθασμένα για πολλούς ακίνητο εκτός σχεδίου πόλης) και το πάρκο ΓΟΥΔΙ,  ήταν αυτός που ενεργοποίησε τα όργανα του Δήμου Ζωγράφου ούτως ώστε ο Δήμος να πάρει στα χέρια του τη διοικητική πλέον εξουσία στην ακίνητη περιουσία του.

  • Ειδικότερα με την έρευνά του αυτή, η παράταξη του Δημάρχου κου Θώδα προέβη στην ανάθεση της πολεοδομικής τακτοποίησης του πολυχώρου ΡΥΘΜΟΣ, μέσω της ΜΑΞΙΑΔΗΖ και έτσι άνοιξε ο δρόμος της οικονομικής εκμετάλλευσης του ακινήτου αυτού, σταματώντας οριστικά την απραξία και βάζοντας τέλος στα διαφυγόντα κέρδη του Δήμου.
  • Ομοίως, με δική του πρωτοβουλία και χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, προχώρησε στην πολεοδομική τακτοποίηση των Ιερών Ναών Εισοδίων της Θεοτόκου και της Παναγίτσας που βρίσκονται εντός του πάρκου Γουδί, επιλύοντας για άλλη μια φορά το πρόβλημα στο οποίο βρίσκονταν η τοπική εκκλησία.

Αξίζει να σημειώουμε ότι η ανωτέρω έρευνα – τεκμηρίωση κατατέθηκε αρμοδίως στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενημερώθηκαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η κίνηση αυτή είχε ως αντικειμενικό σκοπό την παρότρυνση λήψης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκκίνηση της διαδικασίας τροποποίησης – διόρθωσης των διοικητικών ορίων των Δήμων Ζωγράφου και Αθηναίων, ούτως ώστε το πάρκο Γουδί να περιέλθει και διοικητικά στο Δήμο Ζωγράφου.

Μετά λοιπόν απ όλα αυτά, αναγκαστικά μας έρχονται στο μυαλό τα κλισέ για την γυναίκα του Καίσαρα και την τιμιότητά της. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πάει στον δήμο Ζωγράφου!!!

Υ.Γ: Το «Ζografounews.gr» έχει ολόκληρη την έκθεση του Κωνσταντίνου Πίτσιου – 30 περίπου σελίδων για το Πάρκο Γουδί – και θα σας την παρουσιάσουμε αναλυτικά σε ξεχωριστή ανάρτηση. 

Μπέττυ Γιάννα 

Διαβάστε ακόμη:

«BOMBA» MEΓΑΤΟΝΩΝ με την διαγραφή Πίτσιου! Με ποιο δικαίωμα και ποια δικαιοδοσία, σύμπραξη παρατάξεων χρησιμοποιεί την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας; Έχουν υπογραφεί και άλλα ιδιωτικά έγγραφα από τον Δήμαρχο με τη σφραγίδα του Δήμου; Πετάξατε χαρταετό πριν την Καθαρά Δευτέρα κύριοι! ΠΡΟΣΟΧΗ στις ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ! (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.