Χαιρετισμός του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα στην εκδήλωση της Ουκρανικής Πρεσβείας για τον Ταράς Σεβτσένκο

Σε εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή και κορυφαία πνευματική προσωπικότητα της Ουκρανίας Ταράς Σεβτσένκο συμμετείχε χθες, Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας .
Η Πρεσβεία της Ουκρανίας σε συνεργασία με το Ελληνο-Ουκρανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε διαδικτυακό αφιέρωμα με αφορμή τα 207 χρόνια από τη γέννησή του μέγιστου Ουκρανού ποιητή, στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι Έλληνες και Ουκρανοί.
Ο κ. Θώδας, απηύθυνε  χαιρετισμό στον οποίο αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Ταράς Σεβτσένκο  και στη συμβολή του στην πνευματική ανάταση και την εθνική ανόρθωση της Ουκρανίας. Υπογράμμισε τον αγώνα του Ουκρανικού λαού για την ανεξαρτησία, την ελευθερία, την κυριαρχία και την ενότητα της χώρας σημειώνοντας το σθένος, τη δύναμη, την προοπτική και ελπίδα που άντλησαν οι Ουκρανοί από το έργο του Σεβτσένκο.
«Ο μεγάλος Σεβτσένκο, ήταν ένα πνεύμα που μεγαλώνοντας μπορούσε να αντιληφθεί των αγώνων του ελληνικού λαού γιατί και ο ίδιος αγωνιζόταν για τον ίδιο σκοπό για τον δικό του λαό», τόνισε ο κ. Θώδας.
Υπογράμμισε επίσης τους διαχρονικούς δεσμούς της Ελλάδας με την Ουκρανία και την παρουσία των Ελλήνων στην περιοχή από την αρχαιότητα, οι οποίοι -όπως είπε – αποτελούν «γέφυρα και αδιάσπαστο κρίκο μεταξύ των δύο εθνών».
Ο κ. Θώδας αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον ιστορικό ρόλο που διαδραμάτισε η Οδησσός Ελληνική Επανάσταση ,  πόλη όπου έδρασε η Φιλική Εταιρεία και προετοίμασε τον αγώνα για απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό.
Ο κ. Θώδας υπενθύμισε την αδελφοποίηση του Δήμου Ζωγράφου με την πόλη Σαρτανά , έναν ακόμα κρίκο στη διαχρονική σχέση μεταξύ ελληνικού και ουκρανικού λαού, υποσχόμενος ότι « ο “αδελφός” Δήμος Ζωγράφου θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη και σύσφιξη των διμερών σχέσεων. «Θα είμαστε πάντα παρόντες για να επιτελούμε την ιστορική αποστολή αυτή αποστολή», τόνισε ο Δήμαρχος Ζωγράφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.