13033: Προσοχή στα SMS που στέλνετε για μετακινήσεις σε άλλους δήμους!

Μπορεί οι κωδικοί για το SMS στο 13033 να μην άλλαξαν ωστόσο δεν σημαίνει ότι καλύπτουν κάθε περίπτωση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι αστυνομικοί έχουν λάβει σαφείς εντολές ώστε να μην κοιτάνε απλά αν στείλαμε SMS ή αν έχουμε μαζί μας ταυτότητα αλλά και κατά πόσο ισχύει αυτό που στείλαμε, πόσο μακριά είμαστε από την κατοικία μας και τα έγγραφα που έχουμε μαζί μας είναι τα σωστά.

Οι έλεγχοι θα γίνουν λοιπόν πιο διεξοδικοί και στοχευμένοι και ο πολίτης θα πρέπει να αποδείξει τον λόγο της μετακίνησής του.

Πιο αισθητή θα είναι η παρουσία της αστυνομίας στις πλατείες,από όπου θα ακούγονται ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή του συνωστισμού.

Αυτό το σχέδιο θα ισχύει καθολικά ωστόσο ακόμη μεγαλύτερη αυστηρότητα θα υπάρχει στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές μεταξύ των οποίων είναι Ασπρόπυργος, Μενίδι, Περιστέρι, Ίλιον και Κερατσίνι και Ζεφύρι.

Είναι προφανές ότι από τις 21.00 το βράδυ και μέχρι τις 5.00 το πρωί η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας, εργασίας ή βόλτας με κατοικίδιο πλησίον της οικίας.

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα δεν υπάρχει click away για τα μαγαζιά ,κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής είναι κλειστά όπως και οι εκκλησίες ενώ απαγορεύονται οι δραστηριότητες του κυνήγιού και του ψαρέματος.

Οι κωδικοί μετακίνησης με SMS στο 13033
Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:
X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:
Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.