Μύθοι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζωγράφου και Αλήθειες για τον τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία! ΔΕΙΤΕ τι έκανε και τι προτείνει το «Αγαπώ Ζωγράφου»! Η δημοτική παράταξη του Θώδα ακούει;

Κατά το Δήμο Ζωγράφου και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών, οι μαθητές μπορούν να «μπαίνουν» με το κινητό τηλέφωνο και να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση με λειτουργικό τρόπο!!!

Όταν αντίθετα, πολλοί δήμοι της Αττικής (Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Καισαριανής κ.ά.), αρχής εξ αρχής της πανδημίας, αγοράζουν tablets για την τηλεκπαίδευση και τα δίνουν σε μαθητές με κοινωνικά κριτήρια, ο Δήμος Ζωγράφου μένει #απαθής.
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη του κ. Θώδα, επισημαίνει αστόχως, αριθμητικά στοιχεία σε εξοπλισμό, που αφορούν laptop, που αγοράστηκαν για την υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας και για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών. Αυτός ο εξοπλισμός δε διανεμήθηκε για τις ανάγκες των μαθητών, των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.
Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σε πρόσφατη συνεδρίαση, ο Δήμος Ζωγράφου δεν προτίθεται να αγοράσει tablets. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι όσοι δήμοι διανέμουν tablets σε μαθητές, το κάνουν για δημόσιες σχέσεις!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας μόνο τέσσερα (4) tablets στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας (τέσσερα ανά σχολική μονάδα).
Στους μαθητές των δημοτικών σχολείων δε δόθηκε κανένα tablet.
Από το πρώτο lockdown είχαν αναδειχθεί δυσκολίες σχετικά με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.
Τότε, ως Δημοτική Κίνηση «Αγαπώ Ζωγράφου»

πήραμε την πρωτοβουλία να αποτυπώσουμε κατά προσέγγιση τις ανάγκες των μαθητών σχετικά με τον τεχνολογικό εξοπλισμό με τη βοήθεια ενός ανώνυμου ερωτηματολογίου.
Από την ανάλυση του ερωτηματολογίου προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:
• Το 7% των νοικοκυριών δεν έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή (σταθερό ή φορητό).
• Το 66% των νοικοκυριών διαθέτουν μόνο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
• Το 4% των νοικοκυριών δε διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει, έστω και την ύστατη στιγμή, να σταθεί εμπράκτως δίπλα στους μαθητές της πόλης μας και στις αδύναμες οικονομικά οικογένειες.


Προτείνουμε:
1) η Δημοτική Αρχή, έστω και καθυστερημένα, να προβεί σε χορήγηση tablets στους μαθητές των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, σε πλήρη συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Ζωγράφου έχει ήδη λάβει ως ενίσχυση 950.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκληθεί από την εμφάνιση του κορονοϊού.
2) ο παρεχόμενος εξοπλισμός, εφόσον αγοραστούν τα tablets, να επιστραφεί στις σχολικές μονάδες μετά το πέρας της πανδημίας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Η #ισότιμη συμμετοχή στο αγαθό της εκπαίδευσης δεν είναι δημόσιες σχέσεις. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των μαθητών.


#agapozografou #kostis_papanastasopoulos
Κωστής Παπαναστασόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.