Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων: Να λειτουργήσει επιτέλους ο σύλλογός μας, να εκφραστούν οι γονείς! Όχι στην αδράνεια και το βόλεμα!

Προς:

Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Ζωγράφου

Κοινοποίηση:

Αντιπρόεδρο
Πρώην Γραμματέα
Πρώην Ταμία
Σε όλους τους γονείς μέλη του Συλλόγου
Τοπικά ΜΜΕ
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ – ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΝ ΟΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ

κα Πρόεδρε,

Σας στέλνουμε συνημμένα αίτημα υπογεγραμμένο από 100 γονείς για άμεση σύγκληση ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και σε κατάλληλο υπαίθριο χώρο) με θέματα:

Ενημέρωση των γονέων για την κατάσταση στις δομές, απολογισμός δράσης Συλλόγου, εκλογή εφορευτικής επιτροπής & διεξαγωγή εκλογών του Συλλόγου.

Ως μέλη του ΔΣ οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι παρά το ότι από τις 3/9/2020 έχουμε ζητήσει εγγράφως να γίνει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας αγνοήσατε. Η συμπεριφορά αυτή έχει επαναληφθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας μας.

Αυτή τη στιγμή, απ’ ό, τι γνωρίζουμε, η Γραμματέας και η Ταμίας του Συλλόγου έχουν αυτοδικαίως αποχωρήσει, λόγω του ότι πλέον δεν έχουν παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Παρ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει αναπλήρωσή τους και εκλογή νέου προεδρείου με φροντίδα σας, όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας.

Πραγματικά κα Πρόεδρε, γνωρίζετε τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν οι γονείς που εκπροσωπούμε. Παρ’ όλα αυτά βάζετε εμπόδια στη λειτουργία του Συλλόγου.

Σας θυμίζουμε ότι το ΔΣ με δικιά σας ευθύνη είχε να συνεδριάσει από τις 11/11/2019, πολύ πριν την πανδημία.
Μόνο μετά από διαδικασία συλλογής υπογραφών και πάλι, αναγκαστήκατε να συγκαλέσετε το τελευταίο ΔΣ στις 29 Ιουνίου 2020. Επειδή στη συνεδρίαση αυτή μειοψηφήσατε, αρνηθήκατε αυθαίρετα να εφαρμόσετε την απόφαση που πάρθηκε για σύγκληση γενικής συνέλευσης λέγοντας:

“Η ΓΣ δεν αποφασίστηκε από την πρόεδρο και τη γενική γραμματέα (ψήφισαν κατά της ΓΣ) αλλά από τα 3 μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Αυτό σημαίνει ότι επειδή έχουν αρνηθεί το αρμόδιο Δικαστήριο εξουσιοδοτεί τους αιτούντες να συγκαλέσουν οι ίδιοι ΓΣ ορίζοντας συγχρόνως τα θέματα της ημερήσιας διάταξης“.

Σας θυμίζουμε ότι η τελευταία Γενική Συνέλευση έγινε το Νοέμβριο του 2018. Παρ’ όλα αυτά αρνηθήκατε να γίνει Γενική Συνέλευση και μας προτρέψατε να πάμε στα δικαστήρια για να γίνει!!

Επισημαίνουμε ότι για τη σχολική χρονιά 2019-2020 δεν έγινε η προβλεπόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση, δεν φέρατε οικονομικό απολογισμό, ούτε έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής. Αποτέλεσμα αυτού, μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, είναι να μην έχουμε εικόνα για τα οικονομικά του Συλλόγου από την έναρξη της θητείας του ΔΣ (Δεκέμβριος 2018).
Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να συνεδριάσει η ελεγκτική επιτροπή και να δώσει τον απολογισμό της.

Τέλος, με ευθύνη σας, οφείλουμε να επαναλάβουμε, ότι δεν τηρούνται πρακτικά στις λίγες συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται.

κα Πρόεδρε,

Ιδίως σήμερα που τα προβλήματα των σταθμών είναι ιδιαίτερα οξυμένα δεν μπορεί να σιγήσει η φωνή των γονιών! Απαιτούμε να συγκαλέσετε άμεσα συνεδρίαση του ΔΣ και να προχωρήσουμε στην Γενική μας Συνέλευση και στον προγραμματισμό των εκλογικών μας διαδικασιών, όπως ζητούν οι γονείς, με την ιδιαίτερη υγειονομική φροντίδα που απαιτείται στις υπάρχουσες συνθήκες.

Έχετε ευθύνες απέναντι στους γονείς που θέλουν ο Σύλλογός τους να λειτουργεί. Ιδίως σήμερα, που διακυβεύεται η υγεία και η ασφάλεια, παιδιών, παιδαγωγών και των οικογενειών μας, δεν μπορεί να εμποδίζεται η συλλογική έκφραση των γονέων.

Ζητούμε να αναρτηθεί η παρούσα επιστολή στο facebook του Συλλόγου για ευνόητους λόγους ισότιμης και πλήρους ενημέρωσης των γονέων.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

Ζωγράφου, 2/10/2020

Με εκτίμηση,

Τα μέλη του ΔΣ

Καρανικόλα Ελένη, Παγούνη Εύα, Καζάκος Βαγγέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.